Trump bejelentette, hogy távozik a kabinetfőnöke

külföld
2018 december 08., 19:16
comments 112

Donald Trump amerikai elnök sosem tartózkodott attól, hogy a nyilvánosság előtt bírálja a kormánya tagjait: Jeff Sessions igazságügyi miniszterrel is így volt, ő végül lemondásra kényszerült. Sajtóértesülések szerint egy ideje a kabinetfőnökével, John Kellyvel sem volt beszélő viszonyban, pénteken már azt írták, napokon belül távozhat a Fehér Házból.

Kelly az év végén, 16 hónap után távozik a tisztségéből, Trump ugyanis Philadelphiában újságíróknak azt mondta: „John Kelly el fog menni, nem tudom, mondhatom-e, hogy nyugdíjba. De ő egy nagyszerű fickó.”

John Kelly tábornokból lett kabinetfőnök
photo_camera John Kelly tábornokból lett kabinetfőnök Fotó: Nicholas Kamm/AFP

Úgy sejtik, Mike Pence alelnök kabinetfőnöke, a 36 éves Nick Ayers lehet Kelly utóda.

John Kelly korábban Trump belbiztonsági minisztere volt, de 2017 júliusában átvette Reince Priebus helyét. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.