Trump bejelentette, hogy távozik a kabinetfőnöke

Donald Trump amerikai elnök sosem tartózkodott attól, hogy a nyilvánosság előtt bírálja a kormánya tagjait: Jeff Sessions igazságügyi miniszterrel is így volt, ő végül lemondásra kényszerült. Sajtóértesülések szerint egy ideje a kabinetfőnökével, John Kellyvel sem volt beszélő viszonyban, pénteken már azt írták, napokon belül távozhat a Fehér Házból.

Kelly az év végén, 16 hónap után távozik a tisztségéből, Trump ugyanis Philadelphiában újságíróknak azt mondta: „John Kelly el fog menni, nem tudom, mondhatom-e, hogy nyugdíjba. De ő egy nagyszerű fickó.”

John Kelly tábornokból lett kabinetfőnökFotó: Nicholas Kamm/AFP

Úgy sejtik, Mike Pence alelnök kabinetfőnöke, a 36 éves Nick Ayers lehet Kelly utóda.

John Kelly korábban Trump belbiztonsági minisztere volt, de 2017 júliusában átvette Reince Priebus helyét. (Guardian)

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.