12 nő vádolja zaklatással a világhírű brazil „gyógyító” João de Deus-t

Joao Teixeira de Faria, azaz "Joao de Deus" 2012-ben Goias állam Abadiania városábanFotó: PEDRO LADEIRA/AFP

Az egyik legismertebb nemzetközi „spirituális gyógyító”, „médium”, a 76 éves Joao Teixeira de Faria, vagy ismertebb nevén „Joao de Deus” bajban van: több nő egyöntetűen azt állítja, hogy zaklatás áldozatai lettek, miközben segítségét kérték, hogy kigyógyítsa őket depressziójukból. 

A történetekről pénteken a Globo televíziós csatorna  egyik műsora adott hírt. A progrmban egy holland koreográsu Zahira Leeneke Maus és kilenc, nevét nem vállaló brazil nő beszélt arról, hogy Faria közös maszturbálásra kényszerítette őket, mert azt vallotta, ez az útja annak, hogy tisztító energiáit megoszthassa betegeivel. 

Maus emellett azt is elmondta a műsorban, hogy Faria őt meg is erőszakolta. 

A csatornához kapcsolódó O Globo napilap riportere két további áldozatot kutatott fel, akik hasonló tapasztalatokról számoltak be. 

A nők 30-as éveikben jártak, amikor az esetek történtek Faria spirituális szentélyében, Abadiania városában, nem messze Brasiliától. 

Faria, sajtósán keresztül, vehemensen visszautasított minden vádat a Globonak. Azzal érvelt, hogy ezreket gyógyított meg 44 év alatt legjobb tudása szerint.  

Faria abszolút világhírűnek számít a „szakmában”: az Egyesült Államokban, Európában, Ausztráliában is vannak követői, néhány éve még Oprah Winfrey is meglátogatta, hogy beleleshessen a hírhedt gyógyító munkásságába. (Telegraph)