Alkalmazott nélküli cég kapott lehetőséget az MLSZ-től sportmedálok szállítására

Meglehetősen mutyigyanús közbeszerzésre bukkant a Napi.hu, amely azt írja, az érdi Nodexker nyerte az MLSZ éremtenderét: ez a cég szállíthatja 2019-ben a Bozsik-program érmeit 112 millió forintért.

A tender érdekessége, hogy a Nodexker egyedül indult, sőt a cég is egyfős lehet, alkalmazottja ugyanis a cégpapírok szerint nincs. A cég ezért a pénzért 100 ezer érmet kell, hogy leszállítson, illetve a kiírás szerint újabb 30 ezer éremre opciója van.

Nem először nyer a Nodexker az MLSZ minden évben meghirdetett éremtenderén, de idén drágultak az árai, áfa nélkül egy érem 938 forintból jön ki, az idei árak szerint mindössze 815 forintból. Az érmek anyaga fém és műanyag vagy üveg.

A Nodexker 2014 előtt tanácsadással foglalkozott, évi árbevétele pár száz ezres volt, ám amióta az MLSZ tenderein sikerrel indult, több tízmilliós forgalmat generál. (Napi.hu)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.