Gyomorforgató „riportban” rugdosta meg a közmédia a székházuk előtt tüntetni merészelő Hadházy Ákost

Vasárnap délután tüntetést tartott az MTVA székháza előtt Hadházy Ákos független képviselő, néhány civil, politikai aktivista és politikus (Nagy Navarro Balázs, Gulyás Balázs, Hajnal Miklós és még mások). Néhány száz ember gyűlt össze az eseményen, aminek a végén Hadházy besétált az épületbe, és elérte, hogy követeléseit beolvashassa a közmédia kamerájába. 

Az egyik követelés illetve kifogás úgy szólt, hogy a közmédia nem kiegyensúlyozott, és nem számolt be többek közt arról az aláírásgyűjtésről, ami az Európai Ügyészséghez való csatlakozást célozza meg, ezért vezetését le kell váltani. 

Az MTVA 19 órás híradójában számolt be az hvg.hu-ra hivatkozva egy olyan eseményről, ami egyébként a székházuk előtt zajlott:

A 3 és fél perces anyag azzal kezdődött, hogy az uniós ügyészség mellett csupán pár száz ember állt ki. 

A 200-300 ezer aláírásnál tartó gyűjtést, és a közmédia elleni tiltakozást nem említették, ahogy természetesen nem játszották be Hadházy nyilatkozatát sem. Az aktualitásokon 20 másodperc alatt átrágták magukat azzal, hogy milyen kevesen voltak, aztán rátértek a lényeg 3 perces tárgyalására:

  • Hadházyt az LMP két évre eltiltotta minden tisztségétől. 
  • ....több hírportál is megírta, hogy édesanyja 2015 végén három, összesen több mint 300 millió forint értékű földre szeretett volna licitálni, édesapja pedig megyei agrárkamarai elnökként segíthetett egy német-magyar szőlősgazdának több állami föld megszerzésében.
  • A politikus egyik legemlékezetesebb szereplése az volt, amikor állatorvosi végzettségére hivatkozva a koraszülötteket kiskutyákhoz hasonlította. 
  • Közvetlenül ezután a kisbabák és a tejeszacskók között is párhuzamot vont.
  • ...több hírportál is megírta, hogy édesanyja 2015 végén három, összesen több mint 300 millió forint értékű földre szeretett volna licitálni, édesapja pedig megyei agrárkamarai elnökként segíthetett egy német-magyar szőlősgazdának több állami föld megszerzésében. Az LMP társelnöke akkor azt mondta, szerinte családtagjai nem vettek részt a földmutyiban.
  • Ugyanezt állította akkor is, amikor hobbijáról, a repülőgép-vezetésről írtak a hírportálok. 
  • Az Origo szerint a repülési naplók alapján Hadházy Ákos eddig 350 órát töltött a levegőben. Azt írták, ez nagyjából 20 millió forintba kerülhetett, de nem tudni, hogy a politikus az elmúlt években miből fizette ki a repülései árát. Vagyonnyilatkozata alapján ugyanis nem engedhette meg magának.
  • Egy előkerült hangfelvétel szerint pedig az LMP egyik bizottsági ülésén Hadházy Ákos és volt párttársa, Sallai Róbert konfliktusa a tettlegességig fajult. Hadházy Ákos a vita során székével együtt felborult. 
  • Sallai Róbert akkor azt mondta, Hadházy Ákos összekuporodott a földön, és még onnan is mosolyogva provokálta, miközben – mint mondta – a volt társelnök fillérekért elárulta saját pártját azzal, hogy egyezkedett a bukott baloldallal.

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.