A teljes ellenzék kivonult a parlamenti ülésről

POLITIKA
2018 december 10., 16:36
comments 237

Miután Kövér László házelnök egyetlen szavazással elintézte a hétfői napirendhez benyújtott 2925 ellenzéki javaslatot az Országgyűlésben, az ellenzék egységesen kivonultak az ülésteremből. A sípolós-kiabálós botrány után közösen tartottak sajtótájékoztatót. Ezen a szocialista Tóth Bertalan példa nélküli esetnek nevezte Kövér László döntését, ami szerinte alaptörvény- és házszabályellenes is volt. Továbbra is kiállnak a szakszervezetek mellett és tiltakoznak a munkaidő-beosztás önkéntes megváltoztatásáról szóló törvényjavaslat ellen, mondta. 

A DK-s Vadai Ágnes szerint Kövér kész lett volna "erőszakkal akarta eltávolítani az ellenzéki képviselőket az ülésteremből." Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke szerint a Fidesz-KDNP sem az emberekkel, sem más pártokkal nem tárgyal és már a saját szabályait sem hajlandó betartani, mert "az egyetlen eszköz, ami a kezében maradt, az az erőszak." 

"Az emberek jövőjét meghatározó egyik legfontosabb témáról van szó, ezért ők is kivonultak, mert az ellenzéknek egységesen kell fellépnie az ügyben,"

mondta Lukács László, a Jobbik frakcióigazgatója. Keresztes László Lóránt, az LMP társelnöke a parlamenti ciklus legveszélyesebb indítványának nevezte a túlóratörvényt. A független Szél Bernadett kijelentette: 

"a parlament ülésén nem csak az ellenzéki képviselőket, de rajtuk keresztül az ellenzéki szavazókat is elhallgattatták."

(MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.