A teljes ellenzék kivonult a parlamenti ülésről

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Miután Kövér László házelnök egyetlen szavazással elintézte a hétfői napirendhez benyújtott 2925 ellenzéki javaslatot az Országgyűlésben, az ellenzék egységesen kivonultak az ülésteremből. A sípolós-kiabálós botrány után közösen tartottak sajtótájékoztatót. Ezen a szocialista Tóth Bertalan példa nélküli esetnek nevezte Kövér László döntését, ami szerinte alaptörvény- és házszabályellenes is volt. Továbbra is kiállnak a szakszervezetek mellett és tiltakoznak a munkaidő-beosztás önkéntes megváltoztatásáról szóló törvényjavaslat ellen, mondta. 

A DK-s Vadai Ágnes szerint Kövér kész lett volna "erőszakkal akarta eltávolítani az ellenzéki képviselőket az ülésteremből." Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke szerint a Fidesz-KDNP sem az emberekkel, sem más pártokkal nem tárgyal és már a saját szabályait sem hajlandó betartani, mert "az egyetlen eszköz, ami a kezében maradt, az az erőszak." 

"Az emberek jövőjét meghatározó egyik legfontosabb témáról van szó, ezért ők is kivonultak, mert az ellenzéknek egységesen kell fellépnie az ügyben,"

mondta Lukács László, a Jobbik frakcióigazgatója. Keresztes László Lóránt, az LMP társelnöke a parlamenti ciklus legveszélyesebb indítványának nevezte a túlóratörvényt. A független Szél Bernadett kijelentette: 

"a parlament ülésén nem csak az ellenzéki képviselőket, de rajtuk keresztül az ellenzéki szavazókat is elhallgattatták."

(MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.