Elfogadták az ENSZ globális migrációs megállapodását

POLITIKA
2018 december 10., 10:00
comments 82

A marokkói Marrákesben elkezdődött konferencián 150 ország képviselőjének részvételével elfogadták az ENSZ globális migrációs megállapodását.

António Guterres ENSZ-főtitkár a tanácskozást megnyitó beszédében azt mondta: nem szabad engedni a félelemnek és a migráció kérdését övező hamis narratíváknak.

A főtitkár szerint sok hazugságot terjesztettek a most jóváhagyott migrációs csomagról, amit Guterres a szenvedés és a káosz megelőzését szolgáló útitervnek nevezett.

Az ENSZ globális migrációs megállapodását, ami jogilag nem kötelező érvényű, december 19-én bocsátják szavazásra a világszervezet közgyűlése előtt.

António Guterres
photo_camera António Guterres Fotó: Jewel Samad/AFP

A magyar kormány a csomagot ellenzi, Szijjártó Péter külügyminiszter azt mondta, a globális migrációs csomag egyetlen pontját sem fogjuk betartani. (via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.