Fegyelmi bizottság elé kerül az ortodox pap, aki Isten mellett a Louis Vuittont és a Guccit is imádja

Botrány az orosz ortodox egyházban: egy népszerű blogger lebuktatta a papot, 

aki több milliós Louis Vuitton és Gucci cuccokról posztolt Instagramján.

Papucs, cipők, utazótáskák, táska volt Vjacseszlav Baskakov képei közt.

A képek akkorát mentek, hogy magának az orosz egyházi vezetőnek, Kirill pátriárkának kellett magyarázkodni szóvivőjén keresztül. A hivatalos közlés szerint megrótták a luxust imádó papot, és a képek miatt fegyelmi bizottság elé is állítják. Kirillnek ismerős lehet a helyzet: ő maga 2012-ben keveredett botrányba, mikor egy fotón kiszúrták, hogy drága Breguet karórát hord.

Baskakov, miután túl nagy nyilvánosságot kapott az Instája, törölte a képeket és elnézést kért. Állítja: a legtöbb képen nem a saját cuccai vannak, hanem boltokban fotózott. (Guardian)

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.