Rokonszenves új forgalmi rend a Pozsonyi úton: úgy kell hajtani, mint az ökörhugyozás, és ez hivatalos

Nemrég ideiglenesen kétirányúsították a Pozsonyi út Nagykörút felőli, jó ideje kifelé egyirányú végét, mert vele párhuzamosan, egy csatornaépítés miatt le kellett zárni az Újpesti rakpart egy szakaszát. 

A sávokat azonban olyan unortodox módon jelölték ki, hogy aki igazán szabálytisztelő állampolgár szeretne lenni, annak úgy kell haladnia, mint a legendás ökörhugyozásnak. Mutatom a problémát:

és

Az új vonalvezetés tanulmányozása alapján arra jutottam, hogy a közútkezelő egyszerre szeretett volna a negyed bor- és töménykedvelőinek a kedvében járni. Az elfogultan borpárti Hamvas Béla ugyanis így elemzi a kétfajta alkohol fogyasztóinak eltérő tántorgását a Bor filozófiájában:

"A bor az egyenes vonalat nem szereti. Ezért, aki már jócskán ivott, örvénylő mozdulatokat tesz, és ha megindul, szép parabolákban és hiperbolákban jár. Azt mondják, egyensúlyát elvesztette és tántorog. Nem hiszem. A bor ezeket a lengő balanszokat kedveli. Figyeld csak meg a boros ember járását. Valóságos tánc ez, amit csinál. Öreg csavargó, fel se tételeznéd, hogy mozgásában ennyi báj van. És figyeld csak meg, milyen az, aki pálinkától részeg. A boros folyton kering, a pálinkás ki-kitör, aztán összecsuklik, amíg fejbesújtva leroskad. Az egyik parabolás örvénylő tánc, a másik a szögletes és szaggatott mozgás. Egész népeknél megfigyelhető. A bor-, és a pálinkanépek különbsége ez, amely mozgásban, gondolkozásban, érzésben és egész életmódban megnyilatkozik. Ez a múzsai és a barbár népek közt levő különbség."

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.