Aláírásgyűjtés indult, hogy ne olvasszák be a Pázmányba az Óbudai Egyetemet

oktatás
2018 december 11., 19:41
comments 198

Az Óbudai Egyetem rektora kedden arról tájékoztatta az egyetem diákjait, hogy reális esély mutatkozik arra, hogy az intézményt beolvasztják, és a jövőben a Pázmány Péter Katolikus Egyetem részeként működhet csak tovább, és aláírásgyűjtésbe kezdenek ennek megakadályozására. 

Az Óbudai Egyetem épülete a Bécsi úton
photo_camera Az Óbudai Egyetem épülete a Bécsi úton Fotó: Wikipedia

A 444-nek az egyik diák küldte meg a rektor levelét. Annyit tett hozzá, hogy tavaly óta folyamatosan terjed a beolvasztás híre, de az okokról az oktatók és diákok is legfeljebb találgatnak.  

Réger Mihály rektor azt írja a hallgatóknak, hogy „az Óbudai Egyetemet jelenleg veszély fenyegeti, szét akarják szedni és a karok különböző összevonásokkal együtt a tervezet alapján beolvasztásra kerülnének a PPKE-be”, ezért az egyetem szakszervezeti bizottsága és a HÖK aláírásgyűjtésbe kezd, és összefogást sürget. 

„A Szenátus zárt ülés keretében tárgyalta az «Elkötelezettség kifejezése az Óbudai Egyetem egységének és értékeinek fenntartása mellett» tárgyú napirendet és 19 igen 0 nem 0 tartózkodás szavazattal támogatta az e célhoz kötött aláírásgyűjtést” - áll a levélben.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.