Aláírásgyűjtés indult, hogy ne olvasszák be a Pázmányba az Óbudai Egyetemet

2018 december 11., kedd 19:41
198

Az Óbudai Egyetem rektora kedden arról tájékoztatta az egyetem diákjait, hogy reális esély mutatkozik arra, hogy az intézményt beolvasztják, és a jövőben a Pázmány Péter Katolikus Egyetem részeként működhet csak tovább, és aláírásgyűjtésbe kezdenek ennek megakadályozására. 

Az Óbudai Egyetem épülete a Bécsi úton Fotó: Wikipedia

A 444-nek az egyik diák küldte meg a rektor levelét. Annyit tett hozzá, hogy tavaly óta folyamatosan terjed a beolvasztás híre, de az okokról az oktatók és diákok is legfeljebb találgatnak.  

Réger Mihály rektor azt írja a hallgatóknak, hogy „az Óbudai Egyetemet jelenleg veszély fenyegeti, szét akarják szedni és a karok különböző összevonásokkal együtt a tervezet alapján beolvasztásra kerülnének a PPKE-be”, ezért az egyetem szakszervezeti bizottsága és a HÖK aláírásgyűjtésbe kezd, és összefogást sürget. 

„A Szenátus zárt ülés keretében tárgyalta az «Elkötelezettség kifejezése az Óbudai Egyetem egységének és értékeinek fenntartása mellett» tárgyú napirendet és 19 igen 0 nem 0 tartózkodás szavazattal támogatta az e célhoz kötött aláírásgyűjtést” - áll a levélben.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt