Aláírásgyűjtés indult, hogy ne olvasszák be a Pázmányba az Óbudai Egyetemet

Az Óbudai Egyetem rektora kedden arról tájékoztatta az egyetem diákjait, hogy reális esély mutatkozik arra, hogy az intézményt beolvasztják, és a jövőben a Pázmány Péter Katolikus Egyetem részeként működhet csak tovább, és aláírásgyűjtésbe kezdenek ennek megakadályozására. 

Az Óbudai Egyetem épülete a Bécsi útonFotó: Wikipedia

A 444-nek az egyik diák küldte meg a rektor levelét. Annyit tett hozzá, hogy tavaly óta folyamatosan terjed a beolvasztás híre, de az okokról az oktatók és diákok is legfeljebb találgatnak.  

Réger Mihály rektor azt írja a hallgatóknak, hogy „az Óbudai Egyetemet jelenleg veszély fenyegeti, szét akarják szedni és a karok különböző összevonásokkal együtt a tervezet alapján beolvasztásra kerülnének a PPKE-be”, ezért az egyetem szakszervezeti bizottsága és a HÖK aláírásgyűjtésbe kezd, és összefogást sürget. 

„A Szenátus zárt ülés keretében tárgyalta az «Elkötelezettség kifejezése az Óbudai Egyetem egységének és értékeinek fenntartása mellett» tárgyú napirendet és 19 igen 0 nem 0 tartózkodás szavazattal támogatta az e célhoz kötött aláírásgyűjtést” - áll a levélben.

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.