Átverte a pártja, ezért átállt a legnagyobb ellenségükhöz

külföld
2018 december 11., 12:00
comments 42
Matteo Dall'Osso (balra) egy szeptemberi római tüntetésen.
photo_camera Matteo Dall'Osso (balra) egy szeptemberi római tüntetésen. Fotó: Andrea Ronchini/NurPhoto

Bár pártja százezer eurós büntetéssel fenyegette, Matteo Dall'Osso mégis otthagyta az Öt Csillag parlamenti frakcióját. Az MS-ben szenvedő, fogyatékkal élő Dall'Osso állítása szerint azért csatlakozott a populista párthoz, mert az koalíciós partnerével, a fasiszta Ligával együtt hangzatos választási ígéreteket tett a fogyatékkal élőknek.

Amikor viszont Dall'Osso a fogyatékkal élők havi 280 eurós járulékának 500 euróra emelését javasolta, párttársai leszavazták.

Dall'Osso ekkor úgy érezte, hogy két lehetősége maradt. "Komolyan elgondolkodtam rajta, hogy felgyújtom magam a Piazza Montecitorión, a parlament előtt. Vagy átlépek abba a pártba, amit az Öt Csillag a leginkább gyűlöl, Silvio Berlusconi Forza Italiájába. Végül a második lehetőséget választottam. Fel akartam kelteni a figyelmüket. Hogy megértsék, hogy rosszul döntöttek" - mondta.

Ez sikerült is, amit a százezer eurós bírság is jelez. "Meg vagyunk döbbenve. A Forza Italiánál semmi sem áll távolabb tőlünk" - mondta Luigi Di Maio, az oltás- és tudományellenes populisták elnöke, aki azzal is bepróbálkozott, hogy mi lenne, ha mégiscsak támogatná a javaslatot, sőt, 500 helyett 780 euróra növelnék a támogatást. "Mit mondhatnék? Örülök, de már késő. Meghoztam a döntésemet" - mondta erre Dall'Osso. (Via The Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.