Bámulatos, soha nem látott teljesítménnyel rukkolt elő egy afgán úszózseni a kínai vébén

Nem akármilyen teljesítményt tett le az ugrókőre az afgán Ramah Arifi a Hangcsou városában zajló rövidpályás világbajnokságon. 

Bár elsőre adja magát a összehasonlítás a Sydney olimpia legendás egyenlítői-guineai úszójával, Eric Moussambanival, Arifi úszása nem azért figyelemreméltó, mert nem tud úszni, épp ellenkezőleg:

láthatóan tudna ő úszni, ha akarna, de inkább nem akar. Pedig Arifi (akinek úszását csak az M4 honlapján lehet végigizgulni) egy viszonylag könnyen megúszható versenyszámban, a 100 méteres mellúszásban állt rajthoz, de láthatóan már a megmártózni sem volt kedve. Csobbanás után nagymamáktól szokott stílusban vágott neki a távnak, a fej szigorúan a felszín felett, hogy a haj nehogy vizes legyen. 

Már az első 25 méter végére teljesen elunja a számot, fordulás egy orrtörlésre is jut ideje, aztán 50-hez közeledve úgy dönt, most már inkább bevárja a 100-hoz érkező mezőnyt, és nem fárad a megmaradt két hosszal. Hibátlan teljesítmény az afgán úszócsapat első rövidpályás világbajnokságán.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.