Egy tiltakozó munkáspárti képviselő felkapta a Királynő hatalmát jelképező Buzogányt

POLITIKA
2018 december 11., 11:03
comments 174

Nagy-Britannia minden bizonnyal a vesztébe rohan, de azt legalább baromi viccesen teszi. A hétfői nap igazi Brexit-ügyi eseménye ugyanis nem önmagában az volt, hogy May miniszterelnök elhalasztatta az alsóházi szavazást az általa összehozott alkuról. Hanem az, hogy egy, ezen tényen felháborodó képviselő, a munkáspárti Lloyd Russell-Moyle  fogta magát, egyszer csak bement az ülésterem közepére és felkapta az ott hivatalból heverő óriási Buzogányt. 

Ami nem egyszerű dísztárgy. Hanem a Királynő hatalmának jelképe. De mégcsak nem is puszta jelkép: ha nincs ott, a Ház nem ülhet össze és nem hozhat törvényeket. A May szerencsétlenkedésén kiakadó Russell-Moyle pont emiatt kapta fel és indult el vele kifelé a teremből, miközben a tory képviselők elképesztően viccesen kiabáltak, szinte gágogva a felháborodástól. Ám a szuper sztorinak nem itt volt a vége!

link Forrás

Russell-Moyle ugyanis közvetlenül az eset után elmesélte a sajtónak, hogy ha már egyszer felkapta, miért adta vissza olyan meglepően hamar a Buzogányt:

“Megállítottak, mielőtt elhagyhattam volna az üléstermet és nem akartam harcba szállni valakivel, akinek egy nagy kard lóg az oldalán.”

A képviselő ezt valószínűleg azért mesélte ilyen színesen, mert a brit parlamentben - hasonlóan például a nemzetközi focimeccseken a pályára  befutó nézőkre vonatkozó gyakorlathoz - az a szabály, hogy ha bármilyen tiltakozó akció történik, azt nem közvetítik a tévében, hogy ne bátorítsák az ilyen viselkedést.

Csakhogy a Buzogánnyal történtekról készült felvételt egy újságíró kitwitelte és azonnal elterjedt a neten. Így Russell-Moyle pechjére pontosan látni, hogy nem egy nagy kardot viselő félelmetes harcos, őr vagy hasonló figura, hanem egy aprócska termetű, ősz hajú, kontyos néni vette el tőle a Buzogányt. Akinek mondjuk kétségtelenül lógott egy díszkard az oldalán, de fel sem merült, hogy használni akarná.

Levezetésül hallgassuk meg a Hungária együttes egyik legprímább számát, Buzogány Árpádról!

link Forrás

(via Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.