Lövöldözés volt Strasbourg belvárosában, legalább két ember meghalt, több sérült is van

külföld
2018 december 11., 18:56
comments 408

Több ember megsérült a franciaországi Strasbourgban, miután este 8 óra előtt kevéssel lövések dördültek a belvárosban, nem messze a városban tartott karácsonyi vásártól.

A tűzoltóság elmondása szerint egy ember meghalt, a Reuters és a többi hírügynökség is tényként írt erről, és végül 9 óra magassságában a rendőrkapitány erősítette meg.  A Telegraph este 10 óra magasságában már két halottról és 11 sérültről ír. 

Azt az önkormányzat is megerősítette, hogy lövöldözés történt és sérültek vannak. Egy helyi újságíró,  Bruno Poussard azt tweetelte, hogy közel tucatnyi lövés dördült el, a Place Klebert pedig ellepték a fegyveres rendőrök. 

A belváros egyes részeit és az Európai Parlament épületét lezárták, a tömegközlekedés is szünetel a legforgalmasabb kerületben. A rendőrség azt közölte, hogy az elkövetőt egyelőre nem sikerült elfogni, de azonosítani már igen. A belügyminiszter Christophe Castaner azt nyilatkozta, hogy az elkövető ismert volt a hatóságok előtt, és már körözés alatt állt. A 29 éves férfiről annyit árultak el, hogy Strasbourgban született. 

A BBC azt írja, hogy a támadó is sérüléseket szerezhetett. A rendőrség terrortámadásként kezeli az incidenst.

Emmanuel Macron francia elnök, miután értesült a lövöldözésről - idő előtt távozott az Elysée-palotában zajló egyik találkozóról, közben pedig Strasbourgba küldte a belügyminisztert. 

photo_camera Fotó: PATRICK HERTZOG/AFP
photo_camera Fotó: SEBASTIEN BOZON/AFP
photo_camera Fotó: FREDERICK FLORIN/AFP
link Forrás

A belügyminisztérium azt kérte a helyi lakosoktól, hogy a biztonság kedvéért ne hagyják el otthonaikat, a rendőrfőnök pedig tweetben kérte a strasbourgiakat, hogy kerüljék el a városi rendőrség körüli területeket. (Guardian / BBC / Telegraph)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.