Lövöldözés volt Strasbourg belvárosában, legalább két ember meghalt, több sérült is van

Több ember megsérült a franciaországi Strasbourgban, miután este 8 óra előtt kevéssel lövések dördültek a belvárosban, nem messze a városban tartott karácsonyi vásártól.

A tűzoltóság elmondása szerint egy ember meghalt, a Reuters és a többi hírügynökség is tényként írt erről, és végül 9 óra magassságában a rendőrkapitány erősítette meg.  A Telegraph este 10 óra magasságában már két halottról és 11 sérültről ír. 

Azt az önkormányzat is megerősítette, hogy lövöldözés történt és sérültek vannak. Egy helyi újságíró,  Bruno Poussard azt tweetelte, hogy közel tucatnyi lövés dördült el, a Place Klebert pedig ellepték a fegyveres rendőrök. 

A belváros egyes részeit és az Európai Parlament épületét lezárták, a tömegközlekedés is szünetel a legforgalmasabb kerületben. A rendőrség azt közölte, hogy az elkövetőt egyelőre nem sikerült elfogni, de azonosítani már igen. A belügyminiszter Christophe Castaner azt nyilatkozta, hogy az elkövető ismert volt a hatóságok előtt, és már körözés alatt állt. A 29 éves férfiről annyit árultak el, hogy Strasbourgban született. 

A BBC azt írja, hogy a támadó is sérüléseket szerezhetett. A rendőrség terrortámadásként kezeli az incidenst.

Emmanuel Macron francia elnök, miután értesült a lövöldözésről - idő előtt távozott az Elysée-palotában zajló egyik találkozóról, közben pedig Strasbourgba küldte a belügyminisztert. 

Fotó: PATRICK HERTZOG/AFP
Fotó: SEBASTIEN BOZON/AFP
Fotó: FREDERICK FLORIN/AFP

A belügyminisztérium azt kérte a helyi lakosoktól, hogy a biztonság kedvéért ne hagyják el otthonaikat, a rendőrfőnök pedig tweetben kérte a strasbourgiakat, hogy kerüljék el a városi rendőrség körüli területeket. (Guardian / BBC / Telegraph)

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.