Példátlanul nagyvonalú volt a Nestlé a céggel, ahol Orbán óriási mogyoróscsokit kapott a kampányban

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

„Tudtommal Magyarországon ilyen gesztust soha, egyetlen nagyvállalat sem tett, de lehet, hogy a világban máshol sem találnánk rá példát. Nagy megtiszteltetésnek érzem, hogy rám és munkatársaimra bízza a Nestlé a Szerencsi védjegyet, és ezzel a szerencsi csokoládégyártás hagyományainak ápolását és továbbvitelét”

- így kommentálta Takács István, a Szerencsi Bonbon Kft. alapító-igazgatója, hogy a Nestlé Hungária Kft. lemondott a tulajdonában álló „Szerencsi” végjegyről, és azt a jövőben kizárólag Takács István cége használhatja. 

A nemzetközi cég azzal indokolta a gáláns gesztust, hogy „a csokoládégyártás hagyományát Szerencs városa a jövőben is büszkén ápolhassa”. (A szerződés a kakaó termékekre nem vonatkozik, ezek esetében továbbra is a Nestlé Hungária Kft-nél marad a „Szerencsi” védjegy használatának joga.)

Takács emlékeztetett arra, hogy a Nestlé közel 30 éve vásárolta meg a nagy múltú Szerencsi Csokoládégyárat, majd azt a 90-es évek végén regionális kávé- és kakaóitalpor gyártó központtá alakította át. „Ekkor határoztam el, hogy tovább viszem a szerencsi csokoládégyártás hagyományát. Ezért alapítottam a Szerencsi Bonbon Kft-t. Törekvéseimben az elmúlt évek során a Nestlé folyamatosan támogatott”.

Az eseményen megjelent Nagy István agrárminiszter is, aki értékelte a gesztust. Orbán Viktor ezúttal nem volt itt, de a kampány idején járt Takács boltjában, ahol egy óriási mogyorós csokit kapott.

Itt Orbán már megköszönte Takács Istvánnak, hogy nem engedte, hogy az egész …

A mondatot Takács felesége fejezte be: 

„ebek harmincadjára, vagy még rosszabbat mondjunk, idegeneknek”.

Aztán biztosította a csokit megköszönő Orbánt, hogy imádkozik.

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.