„Veszélyes bűnözőt” adott át a magyar hatóságoknak az Egyesült Államok bevándorlási hivatala

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem
Ráczot felrakják a gépre Newarkban az USA bevándorlási hivatalának embereiFotó: ice.gov

Az Egyesült Államok bevándorlási hivatala (U.S. Immigration and Customs Enforcement’s - ICE) honlapján számolt be arról, hogy december 6-án kitoloncoltak az országból egy 38 éves, Rácz vezetéknevű magyar férfit, akit hazájában lopás és fegyverrel elkövetett bűncselekmények miatt köröznek. 

A jelentés szerint Ráczot a Newark-i reptéren tették fel egy gépre, Budapesten pedig átadták őt az illetékes hatóságoknak. 

Rácz 2016 júniusában lépett az Egyesült Államok területére Miami nemzetközi repülőterén. Hamar megszokta a floridai életet, és a 90 napos turistavízum lejárta után elfelejtette elhagyni az országot. 

Végül 2018 október 10-én New Jersey állam Lakewood városában kapcsolták le, és az ICE még aznap döntött is azonnali kitoloncolásáról.   

„A hazájában regisztrált bűnlajstroma mutatja, hogy egy veszélyes személyről van szó, akinek indokolt kitoloncolása az Egyesült Államokból” - mondta a Newark-i reptéren az ICE helyi embere, John Tsourakis. (ice.gov)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.