„Veszélyes bűnözőt” adott át a magyar hatóságoknak az Egyesült Államok bevándorlási hivatala

bűnügy
2018 december 11., 17:02
comments 71
Ráczot felrakják a gépre Newarkban az USA bevándorlási hivatalának emberei
photo_camera Ráczot felrakják a gépre Newarkban az USA bevándorlási hivatalának emberei Fotó: ice.gov

Az Egyesült Államok bevándorlási hivatala (U.S. Immigration and Customs Enforcement’s - ICE) honlapján számolt be arról, hogy december 6-án kitoloncoltak az országból egy 38 éves, Rácz vezetéknevű magyar férfit, akit hazájában lopás és fegyverrel elkövetett bűncselekmények miatt köröznek. 

A jelentés szerint Ráczot a Newark-i reptéren tették fel egy gépre, Budapesten pedig átadták őt az illetékes hatóságoknak. 

Rácz 2016 júniusában lépett az Egyesült Államok területére Miami nemzetközi repülőterén. Hamar megszokta a floridai életet, és a 90 napos turistavízum lejárta után elfelejtette elhagyni az országot. 

Végül 2018 október 10-én New Jersey állam Lakewood városában kapcsolták le, és az ICE még aznap döntött is azonnali kitoloncolásáról.   

„A hazájában regisztrált bűnlajstroma mutatja, hogy egy veszélyes személyről van szó, akinek indokolt kitoloncolása az Egyesült Államokból” - mondta a Newark-i reptéren az ICE helyi embere, John Tsourakis. (ice.gov)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.