„Veszélyes bűnözőt” adott át a magyar hatóságoknak az Egyesült Államok bevándorlási hivatala

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Ráczot felrakják a gépre Newarkban az USA bevándorlási hivatalának embereiFotó: ice.gov

Az Egyesült Államok bevándorlási hivatala (U.S. Immigration and Customs Enforcement’s - ICE) honlapján számolt be arról, hogy december 6-án kitoloncoltak az országból egy 38 éves, Rácz vezetéknevű magyar férfit, akit hazájában lopás és fegyverrel elkövetett bűncselekmények miatt köröznek. 

A jelentés szerint Ráczot a Newark-i reptéren tették fel egy gépre, Budapesten pedig átadták őt az illetékes hatóságoknak. 

Rácz 2016 júniusában lépett az Egyesült Államok területére Miami nemzetközi repülőterén. Hamar megszokta a floridai életet, és a 90 napos turistavízum lejárta után elfelejtette elhagyni az országot. 

Végül 2018 október 10-én New Jersey állam Lakewood városában kapcsolták le, és az ICE még aznap döntött is azonnali kitoloncolásáról.   

„A hazájában regisztrált bűnlajstroma mutatja, hogy egy veszélyes személyről van szó, akinek indokolt kitoloncolása az Egyesült Államokból” - mondta a Newark-i reptéren az ICE helyi embere, John Tsourakis. (ice.gov)

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 5,7 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.