„Veszélyes bűnözőt” adott át a magyar hatóságoknak az Egyesült Államok bevándorlási hivatala

bűnügy
2018 december 11., 17:02
comments 72
photo_camera Ráczot felrakják a gépre Newarkban az USA bevándorlási hivatalának emberei Fotó: ice.gov

Az Egyesült Államok bevándorlási hivatala (U.S. Immigration and Customs Enforcement’s - ICE) honlapján számolt be arról, hogy december 6-án kitoloncoltak az országból egy 38 éves, Rácz vezetéknevű magyar férfit, akit hazájában lopás és fegyverrel elkövetett bűncselekmények miatt köröznek. 

A jelentés szerint Ráczot a Newark-i reptéren tették fel egy gépre, Budapesten pedig átadták őt az illetékes hatóságoknak. 

Rácz 2016 júniusában lépett az Egyesült Államok területére Miami nemzetközi repülőterén. Hamar megszokta a floridai életet, és a 90 napos turistavízum lejárta után elfelejtette elhagyni az országot. 

Végül 2018 október 10-én New Jersey állam Lakewood városában kapcsolták le, és az ICE még aznap döntött is azonnali kitoloncolásáról.   

„A hazájában regisztrált bűnlajstroma mutatja, hogy egy veszélyes személyről van szó, akinek indokolt kitoloncolása az Egyesült Államokból” - mondta a Newark-i reptéren az ICE helyi embere, John Tsourakis. (ice.gov)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt