Medvegyev szerint az orosz alkotmány nem ismeri el azokat az emberi jogokat, amik ellentétesek „a hagyományos orosz értékekkel”

külföld
2018 december 12., 17:56
comments 72

Dmitrij Anatoljevics Medvegyev, Oroszország miniszterelnöke az Orosz Föderáció alkotmányának 25. születésnapjára írt egy cikket arról, mennyire jó is ez az alkotmány, és milyen sok mindent elért az ország 25 év alatt. Ebben a cikkben írt az emberi jogokról is, amiket szerinte az orosz alkotmány nagyon helyesen és egyedülálló módon nem ismer el automatikusan, csak azokat közülük, amik nem állnak ellentétben a hagyományos orosz értékekkel.

A miniszterelnök szerint tehát nevezhetnek külföldön bármit alapvető emberi jognak, ha az nem áll összhangban a hagyományos orosz értékekkel, akkor nem élvezi az orosz alkotmány védelmét sem. Medvegyev azt is írta, hogy az alkotmány egyensúlyt keres az állampolgári jogok és az emberek felelőssége, kötelességei között. (Insider)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.