Medvegyev szerint az orosz alkotmány nem ismeri el azokat az emberi jogokat, amik ellentétesek „a hagyományos orosz értékekkel”

Dmitrij Anatoljevics Medvegyev, Oroszország miniszterelnöke az Orosz Föderáció alkotmányának 25. születésnapjára írt egy cikket arról, mennyire jó is ez az alkotmány, és milyen sok mindent elért az ország 25 év alatt. Ebben a cikkben írt az emberi jogokról is, amiket szerinte az orosz alkotmány nagyon helyesen és egyedülálló módon nem ismer el automatikusan, csak azokat közülük, amik nem állnak ellentétben a hagyományos orosz értékekkel.

A miniszterelnök szerint tehát nevezhetnek külföldön bármit alapvető emberi jognak, ha az nem áll összhangban a hagyományos orosz értékekkel, akkor nem élvezi az orosz alkotmány védelmét sem. Medvegyev azt is írta, hogy az alkotmány egyensúlyt keres az állampolgári jogok és az emberek felelőssége, kötelességei között. (Insider)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.