Gulyás szerint nyílt kereszténygyűlölet, ami tegnap történt

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

"Úgy gondoljuk, a teljes kormány, hogy szomorú és példátlan, ami történt," mondta a szerdai parlamenti balhéról a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtök délelőtti Kormányinfó sajtótájékoztatóján. Gulyás Gergely szerint komoly érdemi jogi vita fel sem merülhet a szavazások érvényességéről. Az utcán történtekről elmondta, hogy

"természetesen alapjog a gyülekezéshez való jog, de ami tegnap történt, hogy néhány százan vonulnak agresszíven, az jogszerűtlen volt."

Hozzátette: "Soros György szervezeteinek kitartottjai tagjai szép számmal vettek részt a megmozduláson." Ismertetése szerint a szerdai megmozdulások során 34 tüntetőt állítottak elő.

"Az a nyílt kereszténygyűlölet, és az a karácsony ünnepével való megvetés és gyűlölet, ami a megnyilvánulásaikból kiviláglott, attól Isten óvja Magyarországot,"

mondta. Újságírói kérdésre válaszolva azzal indokolta azt, hogy Orbán Viktor mögött megjelentek a szerdai parlamenti ülésen TEK-es testőrei, hogy a kormányfő védett személy. 

"Miután az ellenzék gyakorlatilag fizikailag inzultálta a miniszterelnököt, nehéz elítélni az e feladattal megbízott személyeket. Utána igyekeztünk mi átvenni ezt a feladatot,"

tette hozzá a miniszter. De ez csak néhány percig tartott, mert Orbán jelezte, hogy megtudja magát védeni.

"De támadás érte a miniszterelnököt?

Hát, fizikai érintkezésbe léptek vele az ellenzéki képviselők."

Palkovics László innovációs miniszter szerdai nyilatkozatát, miszerint gazdasági szereplők kérték a túlóra-szabályozás módosítását, Gulyás úgy kommentálta, hogy ismerete szerinte semmilyen vállalattal nem tárgyalt a kormány. 

"Azt nem tudom kizárni, hogy ilyen igény felmerült, de a kormányt a döntés meghozatalakor, és eddig sem lehetett minket azzal vádolni, hogy külső gazdasági érdekek, főleg multinacionális cégek érdekei befolyásoltak volna,"

szögezte le Gulyás. Sőt, szerinte a multik érdekeivel szemben tett lépéseket a kormány. Ezzel szemben a valóság az, hogy idén rekordtámogatást kaptak a multicégek Magyarországon.

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.