Hatvan napig tartó éhségsztrájk után meghalt egy bebörtönzött iráni ellenzéki

külföld
2018 december 13., 08:13
comments 36
Vahid Szajadi Nasziri iráni ellenzéki aktivista.
photo_camera Vahid Szajadi Nasziri iráni ellenzéki aktivista. Fotó: Iran Human Rights Monitor

Családja tájékoztatása szerint életét vesztette a bebörtönzött iráni politikai aktivista, Vahid Szajadi Nasziri. Naszirit közösségi médiában megjelent posztjai miatt csukták le, mert azok a hatóságok szerint sértették Ali Khamenei nagyajatollahot, Irán vezetőjét.

Nasziri éhségsztrájkba kezdett a börtönben, ennek hatvanadik napján vesztette életét.

Vahidit 2015 szeptemberében ítélték nyolc év börtönre. Idén tavasszal kegyelemmel szabadon engedték, de néhány hónapon belül újra bebörtönözték, hasonló vádakkal. Októberben azért kezdett éhségsztrájkba, hogy tiltakozzon fogva tartása embertelen körülményei ellen. Azért is tiltakozott, mert köztörvényes bűnözőkkel együtt tartották fogva, akik rendszeresen bántalmazták. (Via BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.