Kriza Ákos üzeni a pert nyerő TASZ-nak: Nem ők fogják megmondani, hogy mikor, milyen mértékben lépnek fel

2018 december 13., csütörtök 11:41
199

Fellebbez a miskolci önkormányzat, és azt írják, folytatják a harcot - miután szerdán ítélet született Magyarország legnagyobb antidiszkriminációs perében, és első fokon a TASZ és a Nemzeti és Etnikai Kisebbségi Jogvédő Iroda (NEKI) nyertek.

A Miskolci Törvényszék pedig azt mondta ki, hogy a Miskolci Önkormányzat és a Miskolci Önkormányzati Rendészet (MIÖR) megsértette a miskolci romák emberi méltóságát, egyenlő bánásmódhoz való jogát a szegénytelepeken folytatott razziákkal, és egyéb, a romák elüldözését szolgáló intézkedésekkel, ideértve az önkormányzat és polgármester nyilvános kommunikációját is.

Kriza Ákos polgármester közleménye szerint ezzel szemben nem származás alapján, hanem a „közösségi viselkedés normáit rendszeresen, és súlyosan megsértő” családok ügyében intézkedtek, és csak a rendet akarták betartatni.

„Jó hírem van a miskolciaknak: 173 fészekrakós lakásból ma már csak 8 van az Avason, ezek is végrehajtási eljárás alatt állnak. A Fészekrakók helyett egyetemisták, és egyetemi oktatók költöztek be többségében a felújított lakásokba. A bűnözési mutatóink pedig folyamatosan javulnak, az elmúlt öt évben a felére csökkent a közterületen elkövetett bűncselekmények száma”, írja a polgármester, és hozzáteszi:

„És végül van egy rossz hírem a TASZ-nak és a Másság Alapítványnak: Ahogy eddig, úgy ezután sem ők fogják megmondani, hogy hol, mikor milyen mértékben lépünk fel mi miskolciak saját városunkban, a saját biztonságunk érdekében.”

Az ügyről részletesen itt írtunk.