Kriza Ákos üzeni a pert nyerő TASZ-nak: Nem ők fogják megmondani, hogy mikor, milyen mértékben lépnek fel

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Fellebbez a miskolci önkormányzat, és azt írják, folytatják a harcot - miután szerdán ítélet született Magyarország legnagyobb antidiszkriminációs perében, és első fokon a TASZ és a Nemzeti és Etnikai Kisebbségi Jogvédő Iroda (NEKI) nyertek.

A Miskolci Törvényszék pedig azt mondta ki, hogy a Miskolci Önkormányzat és a Miskolci Önkormányzati Rendészet (MIÖR) megsértette a miskolci romák emberi méltóságát, egyenlő bánásmódhoz való jogát a szegénytelepeken folytatott razziákkal, és egyéb, a romák elüldözését szolgáló intézkedésekkel, ideértve az önkormányzat és polgármester nyilvános kommunikációját is.

Kriza Ákos polgármester közleménye szerint ezzel szemben nem származás alapján, hanem a „közösségi viselkedés normáit rendszeresen, és súlyosan megsértő” családok ügyében intézkedtek, és csak a rendet akarták betartatni.

„Jó hírem van a miskolciaknak: 173 fészekrakós lakásból ma már csak 8 van az Avason, ezek is végrehajtási eljárás alatt állnak. A Fészekrakók helyett egyetemisták, és egyetemi oktatók költöztek be többségében a felújított lakásokba. A bűnözési mutatóink pedig folyamatosan javulnak, az elmúlt öt évben a felére csökkent a közterületen elkövetett bűncselekmények száma”, írja a polgármester, és hozzáteszi:

„És végül van egy rossz hírem a TASZ-nak és a Másság Alapítványnak: Ahogy eddig, úgy ezután sem ők fogják megmondani, hogy hol, mikor milyen mértékben lépünk fel mi miskolciak saját városunkban, a saját biztonságunk érdekében.”

Az ügyről részletesen itt írtunk.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.