Több mint 200 nő vádolja szexuális zaklatással a leghíresebb brazil spirituális gyógyítót

külföld
2018 december 13., 07:27
comments 90
photo_camera Fotó: EVARISTO SA/AFP

Több mint 200 nő vádolja szexuális zaklatással Brazília leghíresebb spirituális gyógyítóját, a 76 éves João Teixeira de Fariát.

Egy interjúban négy nő is zaklatással vádolta - mire áttört valami, és már több mint 200-an jelezték a hatóságoknak, hogy őket is zaklatta. A nyomozók szerint vannak egészen friss, és vannak tíz évvel ezelőtti ügyek is, köztük nemi erőszak is.

De Faria tagadja a vádakat, szóvivője szerint hisztéria van körülötte a médiában. De Faria 1976 óta tart gyógyító, spirituális nagygyűléseket. Évente több százezren látogatják meg, köztük hírességek, popsztárok és volt elnökök is. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.