A tüntetés után a rendőrök csak úgy engedték el a tüntetőket, ha kamerába mondták a nevüket

POLITIKA
2018 december 14., 8:02
comments 550
photo_camera Fotó: Kiss Bence/444

A túlóratörvény elleni csütörtök esti budapesti tüntetés után a körúton a rendőrség több csoportot is körbezárt, majd intézkedni kezdett velük szemben, és csak azután engedték el a körbezárt embereket, miután a kamerába mondták a nevüket – írta meg a 24.hu.

A 444 helyszíni tudósítói is tapasztalták ezt a gyakorlatot, az Indexnek pedig egy olvasó elmondta, hogy a rendőrök igazoltatták, majd elmondták, hogy videofelvétel is készülni fog, és egy kamerába be kellett mondania az adatait. A lap szerint nincs erre vonatkozó jogszabály, és a rendőrök annyit mondtak: utasítást kaptak arra, hogy így járjanak el. Egyébként tájékoztatták a körbezárt embereket, hogyan tudnak majd fellebbezni a feljelentés és igazoltatás ellen.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt