Már négy halálos áldozata van a keddi strasbourgi lövöldözésnek

A francia ügyészség  péntek délután jelentette be, hogy négyre emelkedett a keddi strasbourgi lövöldözés halálos áldozatainak száma, ugyanis a 13 sérült közül egy agyhalál állapotában lévő olasz újságíró meghalt. A támadásban ketten vesztették a helyszínen életüket, egy súlyos sérült csütörtökön halt bele a sérüléseibe, és egy ötödik sérült is az agyhalál állapotban van. Hárman viszont elhagyhatták a kórházat. 

A támadót csütörtökön lőtték le a francia rendőrök. Péntekre virradó éjjel további két embert vett őrizetbe a francia rendőrség a merénylettel kapcsolatban, amit az Iszlám Állam vállalt magára. Ezzel hétre emelkedett azok száma, akiket kihallgatnak a merénylettel kapcsolatban.

A támadást elkövető és csütörtök este lelőtt Chérif Chekatt szülei és két bátyja két napja kerül őrizetbe, a környezetéből egy férfit csütörtök délelőtt, további kettőt pedig péntekre virradó éjjel állítottak elő. A BFM tévé értesülése szerint az elkövető harmadik bátyját Algériában állították elő péntek reggel. Ő is és a támadó is szerepelt a potenciálisan biztonsági veszélyt jelentő személyekről vezetett titkosszolgálati nyilvántartásban. (MTI)