A paksi bővítésért felelős miniszter olyan fiatalokat lát tüntetni, akik szerinte még egy napot sem dolgoztak

A hvg.hu ír arról, hogy a Paksi Atomerőmű két új blokkja tervezéséért, megépítéséért és üzembe helyezéséért felelős tárca nélküli miniszter a helyi lapnak, a Paks-Pressnek értékelte a fővárosban zajló tüntetéseket. 

Fotó: Süli János / Facebook

A túlóratörvénnyel kapcsolatban Süli az atomerőműből származó tapasztalatait foglalta össze: „Az elmondható, hogy a túlóra a munkáltatónak sem olcsó, hanem drágább, és csak akkor rendelik el, ha szükséges. Én harmincegy év munkahelyi vezető tapasztalata alapján szavaztam meg a törvényt.”

Majd hozzátette, például az atomerőműben többször előfordult olyan eset, amikor a kollégákat éppen arról kellett lebeszélni, hogy további túlórákat vállaljanak. Hozzátette, mindenkinek vannak céljai, amit csak több pénzzel lehet megvalósítani. Az atomerőműben kifizetik a túlórákat és nem három év múlva és az erőműben nagyon is jól fizet a túlóra-vállalás, mondta még el a miniszter. 

Végül rátért a tüntetőkre: 

„Ami az elmúlt napok tüntetés és felfordulás sorozatát illeti, azt mondhatom, hogy én nem munkásokat látok a Parlament előtt, vagy az utcákon, hanem fiatalokat, akik szerintem egy napot se dolgoztak eddig.”