A Semjén-féle vadászati világkiállítás előkészületeire 7 milliárd forintot ad a kormány

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes évek óta pedzegeti, hogy Magyarországnak vadászati nagyhatalommá kéne válnia, ehhez pedig a jelek szerint most mindent meg is mozgat a Fidesz: 2021-ben Budapesten lesz a vadászati világkiállítás, és az RTL Klub Híradója szerint csak az előkészületekre 2019-ben 7 milliárd forintot (!) különített el a kormány. 

A KDNP-s politikus amúgy nem egyszer került már be a hírekbe vadászattal kapcsolatos sztorikkal, legutóbb például Svédországban lőtt ki egy háziállatként tartott rénszarvast egy olyan út során, amely bármely korrupcióellenőrző rendszeren azonnal vörös jelzést kapott volna. A hvg.hu cikke szerint Semjén tavasszal még azzal viccelődött, hogy még nem gyűjtötte össze a bátorságát ahhoz, hogy megmutassa a kiállítás tervezett költségvetését Varga Mihály akkori gazdaságiminiszternek, de a lap szerint a rendezvényéig még mindig három év van hátra, a büdzsé már most elkezdte feszegetni a tervezett, 50 milliárd forintos keretet. 

Az RTL Klub beszámolt arról is, hogy a kormány félmilliárd forintos tőkével létrehozott egy céget, ami a rendezvény megszervezéséért lesz felelős. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.