A Semjén-féle vadászati világkiállítás előkészületeire 7 milliárd forintot ad a kormány

2018 december 15., szombat 7:09
293

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes évek óta pedzegeti, hogy Magyarországnak vadászati nagyhatalommá kéne válnia, ehhez pedig a jelek szerint most mindent meg is mozgat a Fidesz: 2021-ben Budapesten lesz a vadászati világkiállítás, és az RTL Klub Híradója szerint csak az előkészületekre 2019-ben 7 milliárd forintot (!) különített el a kormány.

A KDNP-s politikus amúgy nem egyszer került már be a hírekbe vadászattal kapcsolatos sztorikkal, legutóbb például Svédországban lőtt ki egy háziállatként tartott rénszarvast egy olyan út során, amely bármely korrupcióellenőrző rendszeren azonnal vörös jelzést kapott volna. A hvg.hu cikke szerint Semjén tavasszal még azzal viccelődött, hogy még nem gyűjtötte össze a bátorságát ahhoz, hogy megmutassa a kiállítás tervezett költségvetését Varga Mihály akkori gazdaságiminiszternek, de a lap szerint a rendezvényéig még mindig három év van hátra, a büdzsé már most elkezdte feszegetni a tervezett, 50 milliárd forintos keretet.

Az RTL Klub beszámolt arról is, hogy a kormány félmilliárd forintos tőkével létrehozott egy céget, ami a rendezvény megszervezéséért lesz felelős.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt