A Semjén-féle vadászati világkiállítás előkészületeire 7 milliárd forintot ad a kormány

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes évek óta pedzegeti, hogy Magyarországnak vadászati nagyhatalommá kéne válnia, ehhez pedig a jelek szerint most mindent meg is mozgat a Fidesz: 2021-ben Budapesten lesz a vadászati világkiállítás, és az RTL Klub Híradója szerint csak az előkészületekre 2019-ben 7 milliárd forintot (!) különített el a kormány. 

A KDNP-s politikus amúgy nem egyszer került már be a hírekbe vadászattal kapcsolatos sztorikkal, legutóbb például Svédországban lőtt ki egy háziállatként tartott rénszarvast egy olyan út során, amely bármely korrupcióellenőrző rendszeren azonnal vörös jelzést kapott volna. A hvg.hu cikke szerint Semjén tavasszal még azzal viccelődött, hogy még nem gyűjtötte össze a bátorságát ahhoz, hogy megmutassa a kiállítás tervezett költségvetését Varga Mihály akkori gazdaságiminiszternek, de a lap szerint a rendezvényéig még mindig három év van hátra, a büdzsé már most elkezdte feszegetni a tervezett, 50 milliárd forintos keretet. 

Az RTL Klub beszámolt arról is, hogy a kormány félmilliárd forintos tőkével létrehozott egy céget, ami a rendezvény megszervezéséért lesz felelős. 

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.