Botka László szegedi bojkottot hirdet a túlóratörvénnyel szemben

Szeged polgármestere, az MSZP-s Botka László határozatot terjeszt be a helyi közgyűlés elé, amely megtiltja a túlóratörvény alkalmazását a szegedi önkormányzati tulajdonú vállalatoknál. 

Mint közleményükben írják, „a szegedi önkormányzat garantálja, hogy nem él a rabszolgatörvényben rögzített 400 túlóra lehetőségével. A szegedi rendelet tizennégy önkormányzati tulajdonú vállalatra vonatkozik, amelyeknek összesen 2000-nél is több alkalmazottja van. Rájuk biztosan nem fog vonatkozni a Fidesz által kierőszakolt rabszolgatörvény”.

Botka egyben arra kéri a munkáltatókat és a többi önkormányzat vezetőjét, hogy kövessék példáját, és hozzanak hasonló határozatokat. 

A túlóratörvény elfogadása miatt három napon át zajlottak tüntetések Budapesten, és az ellenzék szerint maga a törvény elfogadása is házszabályellenes módon történt. Mindent, amit a törvény elfogadásáról tudni érdemes, ebben a videóban foglaltunk össze: 

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.