Hazaengedték Czeglédy Csabát

bűnügy
2018 december 15., 13:11
comments 215

A hvg.hu információi szerint a Szegedi Törvényszék szombaton úgy döntött, hogy a tavaly nyár óta előzetesben lévő Czeglédy Csaba hazamehet, és ezentúl csak lakhelyelhagyási tilalmat rendelnek el ellene.

A szocialista politikust azzal gyanúsítják, hogy több mint 6 milliárd forint adót és járulékot csalt el bűnszervezetben, üzletszerűen, amikor diákmunkások közvetítésével foglalkozott

A bíróság épp a múlt héten hosszabbította meg újra 30 nappal a letartóztatását, ami ellen Czeglédy fellebbezett. Mint fogalmazott, ez teljesen indokolatlan, hiszen befejeződött a nyomozás, közel a vádemelés, nem tudná befolyásolni a büntetőeljárást és a karácsonyt szeretné a családjával tölteni.

A lapnak elmondta, hogy most erre bólintott rá a bíróság, illetve azt is elismerték, hogy már nagyon hosszú ideje áll a legsúlyosabb kényszerintézkedés alatt. Elmondta azt is, hogy felhőtlenül még nem tud örülni a döntésnek, mert tavasszal egyszer már kiengedték, mivel indult a választásokon és a mentelmi joga miatt erre lehetősége volt, de utána egy nappal később ismét bevitték.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt