Hazaengedték Czeglédy Csabát

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A hvg.hu információi szerint a Szegedi Törvényszék szombaton úgy döntött, hogy a tavaly nyár óta előzetesben lévő Czeglédy Csaba hazamehet, és ezentúl csak lakhelyelhagyási tilalmat rendelnek el ellene. 

A szocialista politikust azzal gyanúsítják, hogy több mint 6 milliárd forint adót és járulékot csalt el bűnszervezetben, üzletszerűen, amikor diákmunkások közvetítésével foglalkozott

A bíróság épp a múlt héten hosszabbította meg újra 30 nappal a letartóztatását, ami ellen Czeglédy fellebbezett. Mint fogalmazott, ez teljesen indokolatlan, hiszen befejeződött a nyomozás, közel a vádemelés, nem tudná befolyásolni a büntetőeljárást és a karácsonyt szeretné a családjával tölteni.

A lapnak elmondta, hogy most erre bólintott rá a bíróság, illetve azt is elismerték, hogy már nagyon hosszú ideje áll a legsúlyosabb kényszerintézkedés alatt. Elmondta azt is, hogy felhőtlenül még nem tud örülni a döntésnek, mert tavasszal egyszer már kiengedték, mivel indult a választásokon és a mentelmi joga miatt erre lehetősége volt, de utána egy nappal később ismét bevitték. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.