Hazaengedték Czeglédy Csabát

A hvg.hu információi szerint a Szegedi Törvényszék szombaton úgy döntött, hogy a tavaly nyár óta előzetesben lévő Czeglédy Csaba hazamehet, és ezentúl csak lakhelyelhagyási tilalmat rendelnek el ellene. 

A szocialista politikust azzal gyanúsítják, hogy több mint 6 milliárd forint adót és járulékot csalt el bűnszervezetben, üzletszerűen, amikor diákmunkások közvetítésével foglalkozott

A bíróság épp a múlt héten hosszabbította meg újra 30 nappal a letartóztatását, ami ellen Czeglédy fellebbezett. Mint fogalmazott, ez teljesen indokolatlan, hiszen befejeződött a nyomozás, közel a vádemelés, nem tudná befolyásolni a büntetőeljárást és a karácsonyt szeretné a családjával tölteni.

A lapnak elmondta, hogy most erre bólintott rá a bíróság, illetve azt is elismerték, hogy már nagyon hosszú ideje áll a legsúlyosabb kényszerintézkedés alatt. Elmondta azt is, hogy felhőtlenül még nem tud örülni a döntésnek, mert tavasszal egyszer már kiengedték, mivel indult a választásokon és a mentelmi joga miatt erre lehetősége volt, de utána egy nappal később ismét bevitték. 

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.