Vasárnap több vidéki városban is lesz tüntetés, Veszprémben meg akarják lepni Orbán Viktort

Vasárnap délután 3-kor kezdődik a Hősök terén egy újabb, az e heti spontán városi sétáknál jóval nagyobbnak ígérkező tüntetés. A Boldog karácsonyt, Miniszterelnök Úr! elnevezésű rendezvényhez a Magyar Szakszervezeti Szövetség is csatlakozott, és a Facebookon eddig 

majdnem 6 ezer ember jelezte a részvételét, és még 20 ezer az érdeklődését.

Update: előtte, délután 2-re pedig rendőrökkel való hógolyózást szervez valaki a Kossuth térre. 

A tüntetésre való utazásra külön kis telekocsi-hálózat szerveződött, de vidéki városokban is meghirdettek tiltakozásokat a túlóratörvény ellen, nagyjából a budapesti rendezvény idejére:

  • Győrött a Városháza előtt, eddig 500 ember jelzett;
  • Debrecenben a megyei napilap székháza előtt, 100 ember;
  • SzegedenNem dolgozok Orbánnak heti hat napot című rendezvényre 440-en jelentkeztek;
  • Eger a rabszolgatörvény ellen!, 91 darab ember;
  • Miskolcon a Búza téren mondják, hogy elég a kormányból, egyelőre 63-an;
  • Békéscsabán pedig egyelőre kifejeztetten családias a hangulat, 12 fő.

Veszprémben izgalmas és zavaros a helyzet. A DK-s önkormányzati képviselő meghirdetett egy sétát, és hozzátette: „Ha összetalálkozom veletek, néhányan velem tartotok, annak kifejezetten örülni fogok, hiszen sétálni (még) nem tilos, akár csoportosan sem.”

Katanics Sándor azt a pletykát hallotta, hogy vasárnap Márfi Gyula érsek ünnepi szentmiséjére a városba érkezik a miniszterelnök, és ezért lesznek útlezárások a belvárosban. Állítása szerint a polgármester nem válaszolt az ezt firtató kérdésére. Ebből a képviselő arra következtet, hogy „nem Pesten, hanem Veszprémben van inkább esély kellemes ünnepeket kívánni a miniszterelnöknek.” (Orbán Viktor nyilvános programjai a legtöbbször nem nyilvánosak, decemberre például összesen egy esemény volt beírva a naptárjába.)

Néhány európai városban is lesz valami:

  • Bristolban élő olvasónk, Fanni tegnap írta meg nekünk, hogy bejelentett a rendőrségen egy szolidaritási menetet. Most 45 attend van rajta.
  • Egy berlini tüntetést pedig kevesebb mint egy órája kezdtek szervezni. 

Ami a fővárost illeti: a BKK az MTI útján közli, hogy demonstráció miatt közlekedési korlátozásokra kell számítani vasárnap 15 órától 18 óráig a Hősök tere és a Kossuth Lajos tér között, változhat több villamos, busz és troli közlekedése. Módosulhat a 2-es, a 4-es és 6-os villamos, a 70-es, a 72-es, a 73-as, a 76-os és a 78-as trolibusz, a City-troli, valamint a 9-es, a 15-ös, a 20E, a 30-as, a 30A, a 105-ös és a 115-ös autóbusz közlekedése. A BKK azt ajánlja, hogy az utasok szálljanak metróra, ebben az időszakban a 3-as metró is közlekedik a Lehel tér és Kőbánya-Kispest között.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.