Szakszervezeti vezetők levelet vittek a Sándor-palotához, hogy Áder János ne írja alá a túlóratörvényt

politika
2018 december 15., 11:31
comments 253

A munka törvénykönyvének módosítása ellen tiltakozó levelet adott át a Köztársasági Elnöki Hivatalnak a Magyar Szakszervezeti Szövetség elnöke szombaton Budapesten.

Kordás László, a Magyar Szakszervezeti Szövetség elnöke (j2) és Horváth Csaba, a Vasutas Szakszervezet alelnöke (j) a Sándor-palotánál, mielőtt a munka törvénykönyvének módosítása ellen tiltakozó levelet adott át a Köztársasági Elnöki Hivatalnak
photo_camera Kordás László, a Magyar Szakszervezeti Szövetség elnöke (j2) és Horváth Csaba, a Vasutas Szakszervezet alelnöke (j) a Sándor-palotánál, mielőtt a munka törvénykönyvének módosítása ellen tiltakozó levelet adott át a Köztársasági Elnöki Hivatalnak Fotó: Soós Lajos/MTI/MTVA

Kordás László a levél átadásakor tartott sajtótájékoztatón hangsúlyozta, hogy a törvénymódosítás parlamenti elfogadásával az államfő kezébe került a döntés. A munkavállalói érdekképviselet azt szeretné, hogy Áder János ne írja alá a törvénymódosítást, a munka törvénykönyvének egészéről kezdődjön társadalmi egyeztetés, a szakszervezetek pedig a kormánnyal tárgyalhassanak. Amennyiben az államfő nem küldi vissza az Országgyűlésnek a törvénymódosítást, annak hatályba lépésével a munkahelyeken folytatódnak a tiltakozások. A szakszervezeti szövetség vezetője a tartós sztrájkok lehetőségét sem zárta ki, ha nem veszik figyelembe a követeléseiket.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.