Az őrizetbe vett Donáth Anna füstbombával kezében üzente meg a hatalomnak, hogy nem fél

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A vasárnapi tüntetés utolsó beszédét Donáth Anna, a Momentum alelnöke mondta el. Donáth Anna volt az, akit csütörtök este a Kossuth téren földre tepertek majd bevittek a rendőrök csak azért, mert magasba tartott egy lila füstöt eresztő füstbombát. Donáth Anna vasárnap este többek közt arról beszélt, hogy 

nem azok a rendőrök az ellenségei, akik földre teperték, és őrizetbe vették, hanem a hatalom, amely kiszipolyozza és kiszolgáltatott helyzetbe hozza saját rendőrségét is.Beszéde végén ugyanolyan lila füstbombát emelt feje fölé, mint három nappal korábban a Parlament előtt. A tömegben erre hirtelen több füstbomba gyúlt, a tüntetés így elég látványos képekkel ért véget. 

Fotó: Horváth Bence/444

A momentumosok a tüntetés végével az MTVA Kunigunda útján álló épületegyüttese felé vették az irányt. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.