Erőszakba torkollt a flamand szélsőjobb migrációellenes tüntetése Brüsszelben

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel
Könnygázt vetettek be Brüsszelben a rendőrök a szélsőjobboldali flamand pártok bevándorlásellenes tüntetésén.Fotó: Virginie NGUYEN HOANG/Hans Lucas

Erőszakba torkollt Brüsszelben a flamand szélsőjobboldali pártok tüntetése az ENSZ múlt héten elfogadott migrációs egyezménye ellen, jelentette a BBC. A rendrség könnygázt és vízágyút is bevetett a kirobbanó összecsapásokban.

A szélsőjobboldal becslések szerint 5,5 ezer tüntetőjével szemben felvonult ezer ellentüntető is, őket baloldali csoportok és segélyszervezetek mozgósították.

Belgiumban kormányválságot okozott az ENSZ migrációs egyezménye, mert a kormánykoalíció legnagyobb pártja, a jobboldali N-VA kilépett a kormányból, amiért a miniszterelnök Belgium nevében aláírta a megállapodást. Az egyezményt 164 ország írta alá, de az USA és több európai ország - Magyarország, Ausztria, Szlovákia, Lengyelország és Olaszország - nem.

A nem kötelező érvényű egyezmény nemzetközi szabályozást keres a migráció problémájára. Olyat, amely tekintettel van az államok szuverén jogára, hogy maguk határozhassák meg bevándorláspolitikájukat, de arra is, hogy "a legális migráció alapvetően fontos". (Via BBC)

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.