A fideszes többség nem volt hajlandó bántalmazott képviselőkről tárgyalni a házbizottságban

POLITIKA
2018 december 17., 12:30

Kövér László házelnök távollétében, Hende Csaba vezetésével ült össze az Országgyűlés Házbizottsága hétfő délben, közölte az ellenzéki tagok közös sajtótájékoztatóján Tóth Bertalan. A szocialisták frakcióvezetője beszámolója szerint csak a múlt hétfői ellenzéki tiltakozást vizsgálta a bizottság - igen, azt, amiről már múlt csütörtökön is tárgyalt a házbizottság -, a botrányos szerdai napot nem. Elmondta, hogy 

a bizottság kormánypárti többsége átlagosan a fizetésük harmadát vette el a szankcionált képviselőknek.

A szocialisták frakcióvezetője, Tóth Bertalan elmondta, hogy az ellenzéki képviselők szerették volna, hogy napirendre tűzzék az MTVA székházában történteket, de a kormánypárti többség elutasította azt. Hozzátette: rendkívüli ülés összehívását kezdeményezték, ez elvileg nem mérlegelés tárgya, automatikusan ki kell tűzni az időpontját. Tóth hozzátette:

súlyos mulasztást követett el hétfőn a rendőrség a közmédiánál. Sem a telefonos, sem a helyszíni bejelentésekre nem reagáltak érdemeben.

Szabó Tímea, a Párbeszéd képviselője szerint ha Orbánnak el kell határolódnia a közmédia biztonsági őreinek erőszakos viselkedésétől, különben

már a látszatja sincs meg annak, hogy Magyarország jogállam.

Az ellenzéki képviselők vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezték, hogy kiderüljön miért és kinek az utasítására történt mindaz, ami a Kunigunda utcában történt. Amennyiben a kormánytöbbség nem járul hozzá a bizottság felállításához, maguk hívnak össze civil vizsgálóbizottságot külsős szakértők bevonásával.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.