Szél Bernadett Facebook-közvetítése megközelítette az M1 nézettségét

media
2018 december 17., 15:25
Itt még csak 15 ezren követték a közvetítést, később 40 ezernél is többen nézték a független képviselő élőzését
photo_camera Itt még csak 15 ezren követték a közvetítést, később 40 ezernél is többen nézték a független képviselő élőzését Fotó: Szél Bernadett Facebook live

A Kreatívon jelent meg rövid összeállítás arról, mit dobott a kereskedelmi tévék hírműsorainak nézettségén a vasárnap esti tüntetés a túlóratörvény ellen, az azt követő menetelése az MTVA székházához, és Hadházy Ákos, Szél Bernadett és több ellenzéki képviselő akciója a közmédia épületében. 

A Nielsen közönségmérési számai szerint az ATV kaszált igazán nagyot vasárnap: az összes vasárnapi hírműsort majdnem harmadával felével több, 295 ezer néző követte, mint egy héttel korábban (180 ezer). 

Az RTL Klubon az esti film után adtak csak rendkívüli híradót, amit közel 250 ezren néztek, de a csatorna hírműsorai így sem érték el a teljes egy héttel korábbi nézettséget. A TV2 nem vesződött a tüntetésekkel, helyette Magyarország kormányának fizetett hirdetéseinek szorítottak helyet. 

Ami érdekes, hogy az M1 Ma este című hírműsorában sokan követték, hogy milyen formában közvetítik majd a székház előtt zajló tüntetést. Egy héttel korábban 46 ezren nézték ugyanezt az adást, most vasárnap 63 ezren. 

Szél Bernadett Facebook-élőzése arról, ahogy Hadházy Ákos az MTVA biztonsági főnökével hadakozik, megközelítette ezeket a számokat: a legforróbb pillanatokban több mint 40 ezren követték a független képviselő közvetítését, ami már egy átlagos vasárnapi M1 hírműsor nézettségével vetekedik.

Kiegészítés a kreativ.hu nyomán (december 18.): A statisztikában nem szerepeltek az RTL Klub esti film közbeni rövid híradós bejelentkezései, így ezeket cikkünk első változata sem említette. (Kreatív)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.