Szél Bernadett Facebook-közvetítése megközelítette az M1 nézettségét

Rendkívüli hírlevél
Amit 2021-ben azonnal tudni kell.
Itt még csak 15 ezren követték a közvetítést, később 40 ezernél is többen nézték a független képviselő élőzésétFotó: Szél Bernadett Facebook live

A Kreatívon jelent meg rövid összeállítás arról, mit dobott a kereskedelmi tévék hírműsorainak nézettségén a vasárnap esti tüntetés a túlóratörvény ellen, az azt követő menetelése az MTVA székházához, és Hadházy Ákos, Szél Bernadett és több ellenzéki képviselő akciója a közmédia épületében. 

A Nielsen közönségmérési számai szerint az ATV kaszált igazán nagyot vasárnap: az összes vasárnapi hírműsort majdnem harmadával felével több, 295 ezer néző követte, mint egy héttel korábban (180 ezer). 

Az RTL Klubon az esti film után adtak csak rendkívüli híradót, amit közel 250 ezren néztek, de a csatorna hírműsorai így sem érték el a teljes egy héttel korábbi nézettséget. A TV2 nem vesződött a tüntetésekkel, helyette Magyarország kormányának fizetett hirdetéseinek szorítottak helyet. 

Ami érdekes, hogy az M1 Ma este című hírműsorában sokan követték, hogy milyen formában közvetítik majd a székház előtt zajló tüntetést. Egy héttel korábban 46 ezren nézték ugyanezt az adást, most vasárnap 63 ezren. 

Szél Bernadett Facebook-élőzése arról, ahogy Hadházy Ákos az MTVA biztonsági főnökével hadakozik, megközelítette ezeket a számokat: a legforróbb pillanatokban több mint 40 ezren követték a független képviselő közvetítését, ami már egy átlagos vasárnapi M1 hírműsor nézettségével vetekedik.

Kiegészítés a kreativ.hu nyomán (december 18.): A statisztikában nem szerepeltek az RTL Klub esti film közbeni rövid híradós bejelentkezései, így ezeket cikkünk első változata sem említette. (Kreatív)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.