Végiglátogatták a fideszes szerkesztőségeket a tüntetők

POLITIKA
2018 december 17., 20:38
comments 123

Az MTVA székháza előtt zajló hétfői tüntetésről este kilenc környékén lecsatlakozott egy nagyobb csoport, és a közelben, a Szentendrei úton lévő Hír TV székháza elé vonultak. A menetben jobbikos és momentumos zászlókat is lehetett látni.

photo_camera Olvasónk fotója Fotó: Olvasónk/Dávid

Este fél 10-kor már a Hír TV székháza előtt skandáltak, itt is azt követelték, hogy a tévé egy szerkesztője álljon szóba velük, és olvassák be követeléseiket. Az egyik legnépszerűbb skandálás a "Kálmán Olgát a tévébe" volt.  

photo_camera Fotó: Király András / 444

A levált csoporthoz folyamatosan csatlakoztak újabb tüntetők is, helyszíni tudósítónk szerint 1-2 ezren is lehettek már a végére. Nagyjából negyedórát töltöttek a Hír TV előtt, majd közölték, hogy mennek tovább, további fideszes szerkesztőségeket terveznek felkeresni, a vonulást "propagandaturnénak" nevezték el. 

A vonuló menetet rengeteg rendőr, legalább 40 jármű kísérte, és a lakótelepek mellett elhaladva több ablakból is villogó mobilokkal integettek ki a tüntetőknek. Nem mindenki tartott a menettel, a jobbikos zászlókat cipelő csoport inkább az MTVA székháza elé ment vissza, és innentől a Momentum tagjai mentek elől. 

A következő megálló mégsem a Mediaworks lett, mert a Szentendrei útról letérve, a lakótelepen áthaladva közelítették meg a Ripost szerkesztőségének helyt adó épületet. 

A Ripost szerkesztőségének helyt adó épület
photo_camera A Ripost szerkesztőségének helyt adó épület Fotó: Király András / 444

Itt is azt az öt követelésüket olvasták fel, aminek eddig nem volt hajlandó teret adni a közmédia. Az épület amúgy teljesen üresnek tűnik, minden ablak sötét volt. Majd azt mondták be, hogy innen a Lokál és Mediaworks szerkesztőségéhez mennek tovább. Miközben vonultak tovább, teljesen váratlanul vették észre, hogy belefutottak a Figyelő Flórián téri szerkesztőségébe, így itt is percekre leragadtak, többek között azt skandálták, hogy „szar szag van”. A tüntetők skandálásáon kívül mást egyik helyszínen sem tettek, a rendőrségnek sehol sem kellett közbelépnie. 

A Mediaworks székháza
photo_camera A Mediaworks székháza Fotó: Király András / 444

Este fél 11 után kevéssel érkeztek meg a Mediaworks épülete elé, ahol már pár tucatnyi korábban ideért tüntető és rengeteg rendőr várta őket. A „Népszabadság” volt az egyik legnépszerűbb skandálás, utalva arra, hogy az épület a baloldali lap székháza volt, amíg egy stróman segítségével fel nem vásárolták és be nem záratták. A tüntetők itt is az öt pontjukat olvasták fel, és azt követelték, hogy ezek jelenjenek meg a Mediaworks alá tartozó megyei lapokban. 

A Mediaworks székháza elől a momentumosok vezetésével sokan visszaindultak az MTVA székházához, ahol eközben is zajlott egy tüntetés. Akadtak azért bőven, akik ekkor már úgy döntöttek, hogy nem sétálnak újra ki a Kunigunda útjáig, tudosítóink szerint maximum ezren lehettek azok, akik visszaindultak. Ők végül fél 12 körül érkeztek vissza a közmédia székházához, 

A hétfő esti tüntetés további eseményeit itt lehet követni

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.