A Színháztörténeti Múzeum és Intézetet is vidékre költöztetné a kormány

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Megszületett a kormányhatározat arról, hogy vidékre költözhet a Természettudományi Múzeum, melynek a Nemzeti Közszolgálati Egyetem terjeszkedése miatt kellett mennie eddigi helyéről. 

A múzeum költözéséről korábban mi is írtunk, most viszont a hvg cikke szerint az is kiderült, hogy „az országos közgyűjtemények vidéki szerepvállalásának erősítése” miatt vidékre költözhet a Petőfi Irodalmi Múzeum részeként működő Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet is. 

Ez egy jóval kevésbé látogatott intézmény, mint a Természettudományi Múzeum, az intézetet többségében olyan kutatók használják, akik a munkahelyeik elhelyezkedése miatt Budapesten élnek. Legalább ennyire érdekes, hogy az intézet és a múzeum két elég értékes ingatlanban foglalt eddig helyet: egy Krisztina körúti klasszicista épületben, valamint Bajor Gizi egykori budai villájában. Mivel a kormányhatározatból nem világos, hogy melyik helyszínt kéne feladnia az OSZMI-nak, levélben kérdeztük meg tőlük, ha kiderül, beszámolunk róla. 


A XII. kerületi, Krisztina körúti székház 

A kormányhatározat kitér arra is, hogy a részletes szakmai koncepciót március 15-ig, a pénzügyi és jogszabálymódosítási javaslatokat május 15-éig kell kidolgozni.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.