Elhalasztották Michael Flynn ítéletét, bár a bíró azt mondta, „eladta a hazáját”

külföld
2018 december 18., 21:00
comments 69

Az amerikai szövetségi bíróság elhalasztotta az ítéletet Michael Flynn volt nemzetbiztonsági főtanácsadó ügyében, bár a keddi tárgyalási napon a bíró kijelentette, hogy a nyugalmazott tábornok „eladta a hazáját”.

Michael Flynn tábornok a Trump-torony liftjében 2017. január 4-én, egy héttel azután, hogy telefonon beszélt Szergej Kiszljak orosz nagykövettel.
photo_camera Michael Flynn tábornok a Trump-torony liftjében 2017. január 4-én, egy héttel azután, hogy telefonon beszélt Szergej Kiszljak orosz nagykövettel. Fotó: Timothy A. Clary/AFP

Az ítélet elhalasztása lehetővé teszi, hogy a vádlott továbbra is együttműködjön az Oroszországgal kapcsolatos vizsgálatokat végző, Robert Mueller vezette bizottsággal, ami ezen a szálon is folytathatja a vizsgálatot azokról a kapcsolatokról, amik a 2016-os elnökválasztás idején vélhetőleg léteztek a Trump-kampány munkatársai és orosz ügynökök között. Az együttműködésért cserében Flynn elkerülheti a börtönbüntetést.

„Maga kiárusította az országát”

– mondta Emmet Sullivan kerületi szövetségi bíró a tárgyaláson, és ez a vélemény felveti a lehetőségét annak, hogy Flynn annak ellenére is börtönbe kerüljön, hogy Mueller ezt nem kérte. Muller szerint Flynn „lényegi” információkkal szolgált az Oroszországgal való kapcsolatokról, ezért számíthat enyhébb elbánásra. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.