Elhalasztották Michael Flynn ítéletét, bár a bíró azt mondta, „eladta a hazáját”

2018 december 18., kedd 21:00
72

Az amerikai szövetségi bíróság elhalasztotta az ítéletet Michael Flynn volt nemzetbiztonsági főtanácsadó ügyében, bár a keddi tárgyalási napon a bíró kijelentette, hogy a nyugalmazott tábornok „eladta a hazáját”.

Michael Flynn tábornok a Trump-torony liftjében 2017. január 4-én, egy héttel azután, hogy telefonon beszélt Szergej Kiszljak orosz nagykövettel. Fotó: Timothy A. Clary/AFP

Az ítélet elhalasztása lehetővé teszi, hogy a vádlott továbbra is együttműködjön az Oroszországgal kapcsolatos vizsgálatokat végző, Robert Mueller vezette bizottsággal, ami ezen a szálon is folytathatja a vizsgálatot azokról a kapcsolatokról, amik a 2016-os elnökválasztás idején vélhetőleg léteztek a Trump-kampány munkatársai és orosz ügynökök között. Az együttműködésért cserében Flynn elkerülheti a börtönbüntetést.

„Maga kiárusította az országát”

– mondta Emmet Sullivan kerületi szövetségi bíró a tárgyaláson, és ez a vélemény felveti a lehetőségét annak, hogy Flynn annak ellenére is börtönbe kerüljön, hogy Mueller ezt nem kérte. Muller szerint Flynn „lényegi” információkkal szolgált az Oroszországgal való kapcsolatokról, ezért számíthat enyhébb elbánásra. (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt