Kirúgták Mourinhót a Manchester Unitedtől

sport
2018 december 18., 09:54
comments 65

Kedden hivatalossá vált, hogy a Manchester United megvált edzőjétől, José Mourinhótól, írja a klub a honlapján. Mint írják, a portugál edző azonnali hatállyal távozik a klubtól, és sok sikert kívánnak neki a jövőben. 

photo_camera Fotó: MARCO BERTORELLO/AFP

Mourinho 2016-os érkezését komoly várakozás előzte meg a világ egyik leggazdagabb klubjánál, de ebből aztán nem sok vált valóra, mostanra pedig a klub egy átlagos brit középcsapat szintjére süllyedt: a hétvégi, Liverpool elleni meccsen világosan látszott, ahogy osztálykülönbség volt a két csapat között. 

A Manchester United 17 forduló után 26 ponttal a hatodik helyen áll a Premier League-ben, 19 ponttal vannak lemaradva a bajnokságot vezető Liverpool mögött, és már most több gólt kaptak, mint tavaly az egész szezonban. A Bajnokok Ligájában ugyan továbbjutottak a legjobb 16 közé, de ott a PSG-t kapták ellenfélnek, ami a keret jelenlegi állapotát látva komoly kihívást jelenthet majd. 

A közelmúltban számos sztorit lehetett hallani arról is, hogy a portugál edző miatt rendkívül rossz hangulat uralkodik a csapaton belül, Paul Pogbával állítólag kifejezetten megromlott a viszonya a menedzsernek. 

Az első két szezonjában Mourinhóval a Manchester United egy Európa Ligát és egy brit Ligakupát nyert. Ebben az időszakban a klub 364 millió fontot költhetett el új játékosokra. 

A klub közleménye szerint a szezon végéig egy megbízott menedzser ül majd le a kispadra, akit hamarosan meg fognak nevezni, addig pedig zajlanak majd a keresési folyamatok az új, állandó menedzser személyére. A fogadóirodák szerint a legesélyesebb név a Manchester United kispadjára Zinedine Zidane lehet, míg a spanyol sportsajtó szerint elképzelhető, hogy Mourinho a Real Madrid kispadján kössön ki. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.