Legalább az Echo Tv-n sikerült belolvasni az ellenzéki követeléseket, bele is zavarodott a műsorvezető

politika
2018 december 18., 06:37

Ha a közpénzmilliárdokból működő állami tévében nem is, de legalább az Echo TV-ben beolvashatta az ellenzék ötpontos petícióját az egyik szocialista politikus hétfő este. Velkovics Vilmos arra volt kíváncsi, hogy mit akar mondani az ellenzék az „MTVA elfoglalásával”, amire Bárány Balázs, az MSZP egyik ellenzéki tagja elővett egy papírt, és felolvasta az ellenzéki pártok követeléseit.

Bár az első pont után Velkovics tett egy bizonytalan mozdulatot, hogy leintse, de végül az összes pont elhangzott. 

Tulajdonképpen a közmédia székházából kidobott képviselők is csak ennyit akartak elérni, de a köztévénél ez nem fért bele.

A magyar helyzetről az is sokat elmond, hogy még a vállaltan fideszes Echo Tv-be is gyakrabban hívnak meg ellenzéki politikusokat, mint a M1-be. Így legalább néha vannak olyan beszélgetések, amilyen ez is volt. 

A felolvasott pontokba a műsorvezető sem tudott nagyon belekötni, csak annyit mondott: „Ugye azt tudják, hogy attól, hogy beolvassák a közmédiában ezt az öt pontot, attól még törvények nem fognak megváltozni?”

Bárány szerint itt a kérdés inkább az, hogy az adóforintokból fenntartott közszolgálati tévének ilyesmiről is tájékoztatnia kell-e az adófizetőket. De Velkovics, aki saját bevallása szerint 18 évig dolgozott a közmédiánál, ott leragadt, hogy „mi változik meg, ha beolvassák ezt az öt pontot”. A követelések beolvasását egyébként azért tartja rossz ötletnek, mert 

„ilyen alapon hogy ha jövő héten egy másik párt menne be, a Kétfarkú Kutyapárt vagy a Nyilaskeresztes Párt is szeretne beolvasni öt pontot, akkor nekik is meg kellene engedni”. 

A szocialista politikus elmondta, hogy semmilyen üzenettel nem tudnak bejutni a közmédiában és csak akkor szerepelnek benne, amikor hazudoznak róluk. De Velkovics itt sem látta a problémát, hiszen rendszeresen lát ellenzéki sajtótájékoztatókat az M1 híradójában. Szerinte egyébként a BBC és minden közmédia eltökélten kormánypárti, szóval a magyar helyzetben nincs is semmi különös. Erre Bárány annyit mondott, hogy azért elég sokszor látta már munkáspárti Jeremy Corbynt a BBC-n, pedig ő eléggé eltökélten ellenzéki. 

De a műsorvezető továbbra is azzal bizonygatta a magyar közmédia normális működését, hogy azért ott vannak az ellenzéki sajtótájékoztatókon, amiről Bárány Balázs megjegyezte, hogy ilyenkor mindig csak Soros Györgyről és a bevándorlásról kérdezgetik. 

A következő körben műsorvezető azzal próbálta magyarázni a helyzetet, hogy többen szavaztak a Fideszre, mint az ellenzéki pártokra együttvéve: „Bárány úr, 2 millió 800 ezere arányul a 2 és fél millióhoz.” De Bárány szerint a magyar közmédia még ennek a logikának sem képes megfelelni:

„Maga szerint a 2 millió 800 ezer és a 2 két és fél millió szavazó közötti különbség az megjelenik ma például a magyar nyilvánosságban? Maga szerint ma 10 százalékkal több Fidesz van ebben az országban?”

Velkovics végül bedobta a sérült rendőröket és a Kossuth térről ellopott szánkókat is. Bárány szerint az volt erőszak, ami 2006-ben történt, „ahhoz képest ez Békemenet”.

A teljes beszélgetést itt lehet megnézni:

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.