A dán rendőrségnek kellett biztosítania a magyarok kormányellenes tüntetését, miután szintén magyarok azzal fenyegetőztek, hogy kamionnal hajtanak a tüntetők közé

Kedden Koppenhágában (szép magyar nevén: Kappanhágón) is tartottak tüntetést kint élő magyarok, a Momentum szervezésében. Nem voltak sokan, mégis komoly rendőri biztosítást kaptak. Hogy miért?

A dán rendőrség által kiküldött jármű az esemény biztosítására.Forrás: Fehértavi Szonja

Mert egy szintén kint élő magyar honfitársuk megfenyegette a tüntetés egyik szervezőjét, hogy ha valóban kimennek tüntetni az Orbán-kormány ellen, akkor kamionnal fognak beléjük hajtani.

A tüntetés szervezője a sztorit megírta a Facebookján is, a 444 megkapta az ominózus beszélgetést, amit ezúttal közlünk (a fenyegetőző honfitárs személyes adatait kitakarva):

"es ha kimentek tüntetni o beül a kamionbaes belehajt a tömegbe"Fotó: Fehértavi Szonja
„Örülj hogy szóltam”Fotó: Fehértavi Szonja

Mint azt Szonja a párbeszédben írja is, a fenyegetést jelentette a rendőrségen. Dániában - ahogy egész Európában manapság - komolyan is vették a hatóságok a fenyegetőzést, ezért rendőrautókat küldtek a minitüntetésre, amelyen egyébként egy-két tucat ember jelent meg - különösebb veszélyt tehát a 2010 óta kétharmaddal kormányzó Orbán-kormányra nem jelentettek. Itt vannak az eseményről készült képek és videók, a túlóratörvémny miatti tüntetéseken megfogalmazódott öt pontot mondták el.

A koppenhágai magyar ellenzék tüntet.Forrás: Fehértavi Szonja

Fehértavi Szonja a posztjában azt írta, „Komolyan mondom, én ezt nem tudom mire ráfogni, csak a tanulatlanságra es a propagandára; a kettő együtt pláne nagyon veszélyes kombinácio.”

A dán rendőrség fellépése sem véletlen, hiszen az elmúlt években számos alkalommal fordult elő hasonló merénylet békés emberek ellen: Nizzában 86 ember halt meg, miután kamion hajtott tömegbe 2016-ban, Berlinben 16 ember lelte halálát, idén Münsterben ketten haltak meg.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.