A dán rendőrségnek kellett biztosítania a magyarok kormányellenes tüntetését, miután szintén magyarok azzal fenyegetőztek, hogy kamionnal hajtanak a tüntetők közé

Rendkívüli hírlevél
Amit azonnal tudni kell

Kedden Koppenhágában (szép magyar nevén: Kappanhágón) is tartottak tüntetést kint élő magyarok, a Momentum szervezésében. Nem voltak sokan, mégis komoly rendőri biztosítást kaptak. Hogy miért?

A dán rendőrség által kiküldött jármű az esemény biztosítására.Forrás: Fehértavi Szonja

Mert egy szintén kint élő magyar honfitársuk megfenyegette a tüntetés egyik szervezőjét, hogy ha valóban kimennek tüntetni az Orbán-kormány ellen, akkor kamionnal fognak beléjük hajtani.

A tüntetés szervezője a sztorit megírta a Facebookján is, a 444 megkapta az ominózus beszélgetést, amit ezúttal közlünk (a fenyegetőző honfitárs személyes adatait kitakarva):

"es ha kimentek tüntetni o beül a kamionbaes belehajt a tömegbe"Fotó: Fehértavi Szonja
„Örülj hogy szóltam”Fotó: Fehértavi Szonja

Mint azt Szonja a párbeszédben írja is, a fenyegetést jelentette a rendőrségen. Dániában - ahogy egész Európában manapság - komolyan is vették a hatóságok a fenyegetőzést, ezért rendőrautókat küldtek a minitüntetésre, amelyen egyébként egy-két tucat ember jelent meg - különösebb veszélyt tehát a 2010 óta kétharmaddal kormányzó Orbán-kormányra nem jelentettek. Itt vannak az eseményről készült képek és videók, a túlóratörvémny miatti tüntetéseken megfogalmazódott öt pontot mondták el.

A koppenhágai magyar ellenzék tüntet.Forrás: Fehértavi Szonja

Fehértavi Szonja a posztjában azt írta, „Komolyan mondom, én ezt nem tudom mire ráfogni, csak a tanulatlanságra es a propagandára; a kettő együtt pláne nagyon veszélyes kombinácio.”

A dán rendőrség fellépése sem véletlen, hiszen az elmúlt években számos alkalommal fordult elő hasonló merénylet békés emberek ellen: Nizzában 86 ember halt meg, miután kamion hajtott tömegbe 2016-ban, Berlinben 16 ember lelte halálát, idén Münsterben ketten haltak meg.