Eljárás indulhat egy thai influenszer ellen, amiért a Facebookon kritizálta a hercegnő ruháját

A királyi család megsértése miatt indulhat eljárás Wanchaleom Jamneanphol ellen, amiért kritizálta Miss Thailand ruháját. Miss thailand ugyanis nem más, mint Sirivannavari Nariratana hercegnő.

Wanchaleom Jamneanphol a hercegnő kék estélyi ruháját bírálta, egészen pontosan annak szabását. Hogy pontosan mit írt, azt már nem látni, a posztot - amely virális módon kezdett terjedni a szépségversenyt rendező országban - már törölte.

Jamneanphol, aki maga is óriási rajongótáborral rendelkezik, később elnézést kért posztja miatt, mint írta, legközelebb gondolkodik és csak aztán ír a Facebookra. 

A feljelentést Kitjanut Chaiyosburanato milliárdos üzletember és politikusaspiráns tette, kérdés, hogy valóban megvádolják-e az egyébként nemváltoztató és számos plasztikai műtéten átesett Jamneanpholt. 

Forrás: Pattaya Love

A thai törvény, amely a királyi családot védi, 1908-as, de igazán csak néhány éve kezdte el használni a hatalom arra, hogy elhallgattassa kritikusai, a 2014-es katonai puccs óta számos alkalommal börtönöztek be embereket kritikus gondolatok megfogalmazása miatt.

A Miss Universe-t végül a Fülöp-szigeteki versenyző nyerte. Emlékezetes volt még, hogy Miss Usa elcsodálkozott azon, miért beszélnek furcsán a versenyzők angolul. (Guardian)