Elvágták két skandináv turistanő torkát Marokkóban

A marokkói hatóságok letartóztattak egy férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy köze lehet a néhány napja elvágott torokkal talált két skandináv turistanő halálához. A férfit Marrakesben, az ország egyik nagyvárosában és jelentős turistacentrumában fogták el.

Helyszínelés a két turistanő sátránál, ahol megtalálták őket.Fotó: -/AFP

Az áldozatok egy 24 éves dán és egy 28 éves norvég nő, akiket az Észak-Afrika legmagasabb csúcsa, a Toubkal felé vezető ösvény közelében találtak meg. A Toubkal népszerű túracélpont, de a környékén bőven vannak olyan kies helyek, mint ahol a holttesteket is megtalálták néhány napja. 

A két nő ugyanannak a norvég egyetemnek a diákja volt, és közösen terveztek egy hónapot eltölteni az észak-afrikai országban. Mivel haláluk a marokkói rendőrség szerint egyértelműen bűncselekmény következménye volt, az utóbbi napokban a Toukbal környékén komoly biztonsági intézkedéseket vezettek be.

Marokkóban, különösen pedig ebben a régióban, a turizmus nagyon fontos bevételi forrás, a helyiek most attól félnek, hogy a két haláleset következtében vissza fog esni a hozzájuk érkező külföldiek száma. Marokkóba 2017-ben 11,35 millió turista érkezett, ami rekordnak számított.  (Al Jazeera)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.