Nagyot lendülhet előre a hazai villanyautózás

elektromos mobilitás
2018 december 19., 10:39
comments 1

A zöld rendszám bevezetésekor 2015-ben még csak 300 tisztán elektromos autó volt Magyarországon, jelenleg a számuk már 4000 felett van, és ugyanennyire tehető a tölthető plug-in hibridek száma is.

A töltőhálózat pedig már ekkora létszámnak is szűkös, arról nem beszélve, hogy Budapesten kívül még mindig elég szegényes a lefedettség.

Ezen a helyzeten javít sokat az E.ON és az Aldi közös fejlesztése, aminek értelmében 123 ALDI parkolójában lesz elérhető az E.ON által telepített és üzemeltetett elektromosautó-töltőállomás, és a legtöbb ezután épülő ALDI üzletnél is kiépítik majd a töltőket.

Az áruházlánc parkolóiban megnyíló E.ON töltőállomás-hálózat országszerte összesen több mint 360 új töltési pontot jelent majd, mivel üzletenként kettő vagy négy töltési lehetőség áll majd rendelkezésre.

A kiépítésre kerülő töltőinfrastruktúra AC és DC töltőket is tartalmaz majd, igazodva az adott ALDI áruház településen belüli elhelyezkedéséhez, a vásárlók igényeihez és a településen már elérhető elektromosautó-töltési lehetőségekhez. A két vállalat együttműködése 10 évre szól, és további 5 évvel meghosszabbítható.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.