Sztrájkelőkészítő bizottságot hozott létre 16 szakszervezet

2018 december 19., szerda 19:11
274

Sztrájkelőkészítő bizottságot hoz létre a Magyar Szakszervezeti Szövetség (MASZSZ), az Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés (ÉSZT), és a Szakszervezetek Együttműködési Fórumának (SZEF) egyes tagszervezetei - mondta a Mércének Kordás László, a MASZSZ elnöke, miután az érintett szervezetek vezetői szerda délután egyeztettek arról, hogy miként tiltakozzanak a továbbiakban a túlóratörvény miatt. 

Kordás elmondása szerint 16 szakszervezet vesz részt operatívan a sztrájkbizottság munkájában. A bizottság feladata az lesz, hogy tájékoztassák a dolgozókat munkahelyeiken a lehetőségeikről, illetve jogilag előkészítsenek egy későbbi esetleges sztrájkot. 

A Népszava ezzel kapcsolatban arról írt, hogy munkabeszüntetés legkorábban január második felében valósulhat meg.

Kordás szándékaikon az se változtat sokat, ha a köztársasági elnök visszaküldi a munka törvénykönyvének módosítását, mert „nemcsak a túlórákat növelő törvény visszavonását akarja elérni, hanem az ezzel együtt elfogadott kormányzati igazgatásról, a rendvédelmi dolgozókról, a honvédség civil állományáról és az Állami Számvevőszékről (ÁSZ) szóló törvény megsemmisítését is”.

A MASZSZ múlt héten nyílt levélben kérte Áder Jánost, hogy ne írja alá a túlóratörvényt, de a köztársasági elnök hivatala nem reagált kérdéseikre. A szakszervezeti szövetségek mind arra biztatják tagjaikat, hogy vegyenek részt péntek este azon a demonstráción, amin azt kérik majd az elnöktől, hogy ne írja alá a módosításokat. (Mérce)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt