A dán kormány tényleg egy apró szigetre költözteti a bűncselekményt elkövető bevándorlókat

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

A dán parlament jóváhagyta a 2019-es költségvetést, melynek eleme volt az a javaslat is, hogy a külföldön született bűnelkövetőket ezentúl egy apró szigeten tartsák fogva. 

A javaslatot korábban már bírálta az ENSZ emberi jogi vezetője, és az ötletet sokan tekintették a bevándorlás ellen egyre keményebben fellépő dán kormány szimbolikus lépésének, ami valójában nem fog megoldani semmilyen problémát. 

Fotó: MADS CLAUS RASMUSSEN/AFP

A dán kormány 100 elítélt bűnelkövetőt kíván itt elhelyezni, akiket nem lehet hazájukba visszatoloncolni, mert ott kínzás vagy kivégzés várhatna rájuk. 

A háromhektáros Lindholm szigete nehezen megközelíthető, és itt csak laboratóriumok, hangárok és egy krematórium található, és a két komp közül, melyek ide járnak, az egyiket Virusnak hívják. (Reuters)

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.