A dán kormány tényleg egy apró szigetre költözteti a bűncselekményt elkövető bevándorlókat

A dán parlament jóváhagyta a 2019-es költségvetést, melynek eleme volt az a javaslat is, hogy a külföldön született bűnelkövetőket ezentúl egy apró szigeten tartsák fogva. 

A javaslatot korábban már bírálta az ENSZ emberi jogi vezetője, és az ötletet sokan tekintették a bevándorlás ellen egyre keményebben fellépő dán kormány szimbolikus lépésének, ami valójában nem fog megoldani semmilyen problémát. 

Fotó: MADS CLAUS RASMUSSEN/AFP

A dán kormány 100 elítélt bűnelkövetőt kíván itt elhelyezni, akiket nem lehet hazájukba visszatoloncolni, mert ott kínzás vagy kivégzés várhatna rájuk. 

A háromhektáros Lindholm szigete nehezen megközelíthető, és itt csak laboratóriumok, hangárok és egy krematórium található, és a két komp közül, melyek ide járnak, az egyiket Virusnak hívják. (Reuters)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.