Annyira alákérdezős interjú jelent meg Rogán Antallal a Magyar Hírlapban, hogy alighanem nehézbúvár-felszerelésben készíthették

idióta rekordok
2018 december 20., 08:07
comments 177

Terjedelmes interjú jelent meg a Magyar Hírlapban Rogán Antal propagandaminiszterrel. Széles Gábor lapja mára viszonylag jelentéktelen szereplőjévé zsugorodott a fideszes médiauniverzumnak, még a Liszkay Gábor vezette gigantikus holdingba sem olvasztották be, úgyhogy érthető lehetett a nagy igyekezet az interjút készítő Petán Péter részéről.

Ebből a felállásból aztán többek között ezek a kérdések születtek meg:

 • Advent a készülődés, a várakozás ideje. Az elmélyülésbe azonban bezavar a törpe ellenzék hangoskodása, minden írott és íratlan szabályt felrúgó fékevesztett tombolása.
 • A polgári, Orbán Viktor vezette magyar kormány legitim, alkotmányos kétharmados felhatalmazással rendelkezik, és olykor a baloldali sajtó sem érti, miért ez a műbalhé A munka törvénykönyvének módosítására hivatkozva.
 • A tüntetéseken dolgozókat, kétkezi munkásokat nem látni, a csekély létszámú tiltakozók viszont egyre agresszívabban és fenyegetőbben lépnek fel, zavartalanul. Brüsszelben, a belga demokráciában a bevándorlásellenes felvonulókat vízágyúval és gumibotokkal oszlatták fel. Mégis, hazánk az elítélendő rossz példa.
 • Egy rendőrt pedig majdnem felgyújtottak…
 • Kezdődött mindez múlt szerdán a parlamentben az ellenzék durva obstrukciós kísérletével, noha erre sincs felhatalmazásuk. Aztán a kormánypártok által meghekkelt hekkelésük közepette azt sem szavazták meg, amiért hetekig zajongtak, néhányan közülük az ősz folyamán még az „otthon­ápolás munka” feliratú pólókat is felvettek
 • Talán már csak ezekkel az akciókkal tudják felhívni magukra a figyelmet. Ennyi maradt, ennyit tudnak.
 • Visszatekintve az esztendőre, a polgári, keresztény, konzervatív erők ismét elért kétharmados győzelme vajon táplálhat-e a jövőre nézve további optimista várakozást a társadalomban?
 • Úgy tűnik, és a számok is ezt igazolják, hogy az elmúlt nyolc esztendőben azok a gazdasági intézkedések váltak be, amelyeket az Orbán-kormányok hoztak.
 • A Fidesz–KDNP minden közvélemény-kutatás szerint százötven hónapja a legnépszerűbb Magyarországon, és a legmeghatározóbb, legerősebb pártszövetség Európában, s magáénak tudhatja a szintén példátlan mesterhármas kétharmadot az elmúlt parlamenti választásokon. Nem szédülnek?

És a végén a csúcs:

Az elmúlt hetek eseményei és támadásai mennyire viselik meg magánemberként?

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

 1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
 2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
 3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt