Annyira alákérdezős interjú jelent meg Rogán Antallal a Magyar Hírlapban, hogy alighanem nehézbúvár-felszerelésben készíthették

Terjedelmes interjú jelent meg a Magyar Hírlapban Rogán Antal propagandaminiszterrel. Széles Gábor lapja mára viszonylag jelentéktelen szereplőjévé zsugorodott a fideszes médiauniverzumnak, még a Liszkay Gábor vezette gigantikus holdingba sem olvasztották be, úgyhogy érthető lehetett a nagy igyekezet az interjút készítő Petán Péter részéről. 

Ebből a felállásból aztán többek között ezek a kérdések születtek meg: 

  • Advent a készülődés, a várakozás ideje. Az elmélyülésbe azonban bezavar a törpe ellenzék hangoskodása, minden írott és íratlan szabályt felrúgó fékevesztett tombolása.
  • A polgári, Orbán Viktor vezette magyar kormány legitim, alkotmányos kétharmados felhatalmazással rendelkezik, és olykor a baloldali sajtó sem érti, miért ez a műbalhé A munka törvénykönyvének módosítására hivatkozva.
  • A tüntetéseken dolgozókat, kétkezi munkásokat nem látni, a csekély létszámú tiltakozók viszont egyre agresszívabban és fenyegetőbben lépnek fel, zavartalanul. Brüsszelben, a belga demokráciában a bevándorlásellenes felvonulókat vízágyúval és gumibotokkal oszlatták fel. Mégis, hazánk az elítélendő rossz példa. 
  •   Egy rendőrt pedig majdnem felgyújtottak…
  • Kezdődött mindez múlt szerdán a parlamentben az ellenzék durva obstrukciós kísérletével, noha erre sincs felhatalmazásuk. Aztán a kormánypártok által meghekkelt hekkelésük közepette azt sem szavazták meg, amiért hetekig zajongtak, néhányan közülük az ősz folyamán még az „otthon­ápolás munka” feliratú pólókat is felvettek
  • Talán már csak ezekkel az akciókkal tudják felhívni magukra a figyelmet. Ennyi maradt, ennyit tudnak.
  • Visszatekintve az esztendőre, a polgári, keresztény, konzervatív erők ismét elért kétharmados győzelme vajon táplálhat-e a jövőre nézve további optimista várakozást a társadalomban? 
  • Úgy tűnik, és a számok is ezt igazolják, hogy az elmúlt nyolc esztendőben azok a gazdasági intézkedések váltak be, amelyeket az Orbán-kormányok hoztak.
  • A Fidesz–KDNP minden közvélemény-kutatás szerint százötven hónapja a legnépszerűbb Magyarországon, és a legmeghatározóbb, legerősebb pártszövetség Európában, s magáénak tudhatja a szintén példátlan mesterhármas kétharmadot az elmúlt parlamenti választásokon. Nem szédülnek? 

És a végén a csúcs: 

Az elmúlt hetek eseményei és támadásai mennyire viselik meg magánemberként?