Átlátszó: Az amerikai nagykövet a helyszínen nézte meg a Vidi-Fradit, és Orbánnal is beszélgetett a VIP-ben

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Az Átlátszó írta meg, hogy vasárnap este, miközben Budapesten több ezres tüntetések zajlottak a túlóratörvény és az MTVA működése ellen, az amerikai nagykövet, David Cornstein éppen Székesfehérváron tartózkodott, ahol a Mol Vidi-Ferencváros meccset nézte meg, illetve a VIP-páholyban beszélgetett Orbán Viktorral is. 

Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsõdi Balázs/MTI/MTVA

A lapnak az amerikai nagykövetség sajtóattaséja megerősítette, hogy Cornstein ott volt a meccsen. Az Átlátszó úgy tudja, hogy Orbán és Cornstein nagyjából öt percet beszélgettek egymással a VIP-ben. 

A korábban üzletemberként tevékenykedő, diplomáciai feladatot nem ellátó Cornstein a nyáron foglalta el posztját Budapesten, és érkezésével fordulatot ígért a két ország kapcsolatában. Sokáig úgy nézett ki, hogy a CEU elüldözésének ténye beárnyékolhatja ezt a kapcsolatot, de aztán Cornstein 180 fokos fordulatot vett a kérdésben, és látványosan elengedte az amerikai egyetem kérdését

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.