Átlátszó: Az amerikai nagykövet a helyszínen nézte meg a Vidi-Fradit, és Orbánnal is beszélgetett a VIP-ben

POLITIKA
2018 december 20., 14:24
comments 118

Az Átlátszó írta meg, hogy vasárnap este, miközben Budapesten több ezres tüntetések zajlottak a túlóratörvény és az MTVA működése ellen, az amerikai nagykövet, David Cornstein éppen Székesfehérváron tartózkodott, ahol a Mol Vidi-Ferencváros meccset nézte meg, illetve a VIP-páholyban beszélgetett Orbán Viktorral is.

David B. Cornstein amerikai nagykövet és Orbán Viktor 2018. december 6-án, az Egyesült Államok budapesti nagykövetségén.
photo_camera Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsõdi Balázs/MTI/MTVA

A lapnak az amerikai nagykövetség sajtóattaséja megerősítette, hogy Cornstein ott volt a meccsen. Az Átlátszó úgy tudja, hogy Orbán és Cornstein nagyjából öt percet beszélgettek egymással a VIP-ben.

A korábban üzletemberként tevékenykedő, diplomáciai feladatot nem ellátó Cornstein a nyáron foglalta el posztját Budapesten, és érkezésével fordulatot ígért a két ország kapcsolatában. Sokáig úgy nézett ki, hogy a CEU elüldözésének ténye beárnyékolhatja ezt a kapcsolatot, de aztán Cornstein 180 fokos fordulatot vett a kérdésben, és látványosan elengedte az amerikai egyetem kérdését.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.