Átlátszó: Az amerikai nagykövet a helyszínen nézte meg a Vidi-Fradit, és Orbánnal is beszélgetett a VIP-ben

2018 december 20., csütörtök 14:24
120

Az Átlátszó írta meg, hogy vasárnap este, miközben Budapesten több ezres tüntetések zajlottak a túlóratörvény és az MTVA működése ellen, az amerikai nagykövet, David Cornstein éppen Székesfehérváron tartózkodott, ahol a Mol Vidi-Ferencváros meccset nézte meg, illetve a VIP-páholyban beszélgetett Orbán Viktorral is.

Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsõdi Balázs/MTI/MTVA

A lapnak az amerikai nagykövetség sajtóattaséja megerősítette, hogy Cornstein ott volt a meccsen. Az Átlátszó úgy tudja, hogy Orbán és Cornstein nagyjából öt percet beszélgettek egymással a VIP-ben.

A korábban üzletemberként tevékenykedő, diplomáciai feladatot nem ellátó Cornstein a nyáron foglalta el posztját Budapesten, és érkezésével fordulatot ígért a két ország kapcsolatában. Sokáig úgy nézett ki, hogy a CEU elüldözésének ténye beárnyékolhatja ezt a kapcsolatot, de aztán Cornstein 180 fokos fordulatot vett a kérdésben, és látványosan elengedte az amerikai egyetem kérdését.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt