Az ügyészség nyomozást indított, miután a 444 közölt egy hangfelvételt, amin egy tüntetőt veréssel fenyeget egy rendőr

bűnügy
2018 december 20., 15:54
comments 146

A hvg.hu azt írja, hogy hivatalos eljárásban elkövetett bántalmazás bűntette miatt nyomozást rendelt el a Központi Nyomozó Főügyészség azután, hogy a 444 nyilvánosságra hozott egy hangfelvételt, amin egy rendőr veréssel fenyeget egy tüntetőt.

photo_camera Fotó: Halász Júlia

A tüntető, M. egy rendőrautó tükrét törte le a csütörtök esti tüntetés végén, majd a rendőrök a Wesselényi utcánál elkapták, beültették a furgonba, ahol M. szerint az egyik rendőr hasba ütötte, és fojtogatta, miközben az ő keze bilincsben volt. M. egy idő után be tudta kapcsolni a telefonját, és rögzítette azt a beszélgetést, amin a rendőr veréssel fenyegeti.

Az ügyészség a hvg.hu-val közölte, hogy azután indították a nyomozást, hogy több magánszemély tett feljelentést. (hvg.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.