Az ügyészség szerint négymillió forintot kért egy ügy elintézéséért az egykori fideszes parlamenti képviselő

Kedden ütöttek rajta a hatóságok egy volt fideszes országgyűlési képviselőn, az Encsi Járási Hivatal vezetőjén, Ódor Ferencen. Ezzel egy időben elfogták a helyi földhivatal vezetőjét is. 

A Központi Nyomozó Főügyészség csütörtöki közleménye szerint vezető beosztású hivatalos személy, az előnyért hivatali helyzetével egyébként visszaélve elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette miatt folytat nyomozást. 

A közlemény szerint szerint a járási hivatal két vezető beosztású tisztviselője négymillió forintot kért a hivatali ügyintézésért cserébe. 

Az ügyészség közleménye szerint a Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentése alapján indult ügyben a Központi Nyomozó Főügyészség – a Készenléti Rendőrség és a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársainak bevonásával – tetten érte a vesztegetési pénzt átvevő egyik gyanúsítottat, majd az elkövetők lakóhelyén és munkahelyén kutatást tartott, és lefoglalták a korrupciós pénzt is.

Az egyik gyanúsított tagadta az ellene felhozott vádat, míg társa részbeni, ténybeli beismerős vallomást tett. Ha bebizonyosodik bűnösségük, 5-10 év közötti szabadságvesztéssel lesznek büntethetőek. (via Index)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.