Az ügyészség szerint négymillió forintot kért egy ügy elintézéséért az egykori fideszes parlamenti képviselő

bűnügy
2018 december 20., 12:12
comments 222

Kedden ütöttek rajta a hatóságok egy volt fideszes országgyűlési képviselőn, az Encsi Járási Hivatal vezetőjén, Ódor Ferencen. Ezzel egy időben elfogták a helyi földhivatal vezetőjét is. 

A Központi Nyomozó Főügyészség csütörtöki közleménye szerint vezető beosztású hivatalos személy, az előnyért hivatali helyzetével egyébként visszaélve elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette miatt folytat nyomozást. 

A közlemény szerint szerint a járási hivatal két vezető beosztású tisztviselője négymillió forintot kért a hivatali ügyintézésért cserébe. 

Az ügyészség közleménye szerint a Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentése alapján indult ügyben a Központi Nyomozó Főügyészség – a Készenléti Rendőrség és a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársainak bevonásával – tetten érte a vesztegetési pénzt átvevő egyik gyanúsítottat, majd az elkövetők lakóhelyén és munkahelyén kutatást tartott, és lefoglalták a korrupciós pénzt is.

Az egyik gyanúsított tagadta az ellene felhozott vádat, míg társa részbeni, ténybeli beismerős vallomást tett. Ha bebizonyosodik bűnösségük, 5-10 év közötti szabadságvesztéssel lesznek büntethetőek. (via Index)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.