Kecskeméten, Békéscsabán és Zalaegerszegen tartottak kormányellenes tüntetéseket

POLITIKA
2018 december 20., 20:10
comments 123

Az MTI beszámolója szerint három vidéki nagyvárosban is kormányellenes tüntetéseket tartottak csütörtök este. 

Kecskeméten mintegy háromszázan jöttek össze a DK, az LMP, az MSZP, a Jobbik és a Momentum kezdeményezésére, amihez a szakszervezetek képviselői és civilek is csatlakoztak. Az ötpontos követelés felolvasása mellett arra szólították fel a város polgármesterét, hogy 

az önkormányzat  tulajdonában lévő cégeknél ne alkalmazzák a "rabszolgatörvényt" és követelték a közpénzen működő médiumoktól a pártatlan tájékoztatást.

Békéscsabán százan gyűltek össze, hogy tiltakoznak a 

"propagandasajtó álhírei, az egyoldalú, félrevezető tájékoztatása ellen".

Az összellenzéki megmozdulást a Békés Megyei Hírlap szerkesztősége előtt tartották. Zalaegerszegen több mint három órán át tartó félpályás útlezárással tiltakoztak az ellenzéki pártok és a szakszervezetek. A demonstrációt a Jobbik, a Magyar Szocialista Párt, a Demokratikus Koalíció, a Lehet Más a Politika, valamint a Vasas Szakszervezeti Szövetség közösen szervezte.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.