Keleti diktatúrákat kiszolgáló osztrák exminiszter strómankodik Orbánék repülője mögött

POLITIKA
2018 december 20., 12:25
comments 71

A Válasz Online részletes cikkben járt utána, kik állhatnak az Orbán-rendszer vezetői által használt két jacht és két magánrepülő mögött. A nyomozás az első repülő, a már nem igazán használt OE-IKZ lajstromjelű jármű mögött közvetve a Themis Magántőkealapot találta meg – amit a Mészáros Lőrinchez tartozó MKB Bank igazgatósági elnöke, Jaksa János kezel a Minerva Zrt.-n keresztül.

A két jacht és a másik repülő mögött a PKF nemzetközi adótanácsadói hálózat máltai (a jachtoknál) és osztrák (a repülőnél) irodája áll. A PKF-nek egyébként budapesti irodája is van, de nem tudni, itt javasolták-e Orbánéknak, hogy vegyék igénybe az osztrák és a máltai irodák szolgáltatásait.

A máltai PKF iroda a Mangion-család befolyása alatt áll, az osztrák irodát pedig 90 százalékban az ország egyik korábbi pénzügyminisztere, Andreas Staribacher birtokolja. Az osztrák PKF-et többször kritizálták, miután az osztrák sajtó kiderítette, hogy az iroda keleti diktátoroknak nyújt olyan szolgáltatásoknak, amilyeneket Orbánék is igénybe vesznek.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.