Az IBM és a HPE ügyfeleiről loptak adatokat kínai hekkerek

2018 december 21., péntek 6:17
17

A kínai titkosszolgálatnak dolgozó hekkerek törték fel a Hewlett Packard Enterprise és az IBM hálózatát, majd ezt kihasználva a két, nagyvállalatok informatikai rendszereit kezelő cég ügyfeleinek számítógépeihez is hozzáfértek, írja a Reuters öt, a történteket ismerő forrására hivatkozva. A hírügynökség megkeresésére az IBM azt állította, hogy arra nincs bizonyíték, hogy a hekkerek ügyfeleik érzékeny adataihoz is hozzáfértek volna. A HPE pedig nem kívánta kommentálni a történteket.

Az IBM és a HPE is úgynevezett managed service provider (MSP), vagyis adatkezelési megoldásokat kínál cégeknek. A kínai titkosszolgálat hekkerei a kiberbiztonsági körökben Cloudhoppernek nevezett kampányuk részeként pont ilyen MSP-ket vettek célba, hogy az így szerzett hozzáférés birtokában ipari kémkedést végezhessenek.

A brit és az amerikai kormány csütörtökön állt elő azzal, hogy Kína folyamatos kiberkampányt folytat. A Reutersnek ezután erősítette meg öt forrás, hogy a HPE és az IBM is ennek a kampánynak esett áldozatul. A cégek ezeket az értesüléseket nem kívánták kommentálni, bár az IBM annyit elismert, hogy tudnak a támadásokról, de állításuk szerint "széleskörű ellenlépéseket tettek világszerte", de "a folyamatosan változó fenyegetésekkel szemben" ez amúgy is része a szolgáltatásuknak. (Via Reuters)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt